İmam hatipler hakkında dikkat çeken 'ödenek' iddiası!

İmam hatipler hakkında dikkat çeken 'ödenek' iddiası!
İmam hatip liselerine ayrılan mevcut ödeneklerin yıl sonuna kadar harcanması ve böylelikle gelecek yıl yeni ödeneklerin önünün açılması için talimat verildiği iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün imam hatip liselerine talimat gönderdiği iddia edildi.

Söz konusu talimatta mevcut ödeneklerin harcanması istenirken, buna sebep olarak da yeni ödenek istemenin önünün açılması olarak gösterildiği ifade edildi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından resmi yazı ile verilen talimatın nedeninin bir sonraki yıl bütçesinden imam hatiplere ayrılacak payın azaltılmaması için olduğu ileri sürüldü. Bakanlığın diğer genel müdürlükler üzerinden okullara bütçeye ilişkin benzer bir talimat vermemesi de dikkat çekti. 

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz tarafından tüm imam hatiplere iletilen “Gönderilen Ödeneklerin Harcanması” başlıklı ve 13 Aralık tarihli yazıda yıl sonuna kadar yapılması gerekenler sıralandı. 

Yazıda, “Anadolu İmam Hatip Liseleri ile imam hatip ortaokullarına ‘donatım ödenekleri’, ‘küçük onarım ödenekleri’, ‘kira, telefon ve internet ödenekleri’, ‘yurtiçi geçici görev yolluğu ödenekleri’ ve ‘mal ve malzeme alımı’ için gönderilen ödeneklerin 18.12.2019 tarihine kadar harcanması gerekmektedir” denildi.