Kartal çağ atladı

Kartal çağ atladı
Kartal çağ atladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman seçimi kazandı, camiaya umut dolu mesajlar yolladı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman seçimi kazandı, camiaya umut dolu mesajlar yolladı.


Siyah-beyazlılarda Orman’ın Serdal Adalı’ya 1762 fark atarak ikinci kez başkanlığa seçilmesiyle yeni bir dönem başladı. Başkan, verdiği ilk mesajda “Camiada artık zihniyet değişti, çağ atladık. Kartal’a gönül verenler kandırılmak istemiyor. 3 yıl içinde borçları eriteceğiz” dedi.


Haber: Recep Şeker


Beşiktaş Kulübü’nde yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında Serdal Adalı’ya 1762 (3850-2088) oy fark atarak zafere ulaşan Fikret Orman siyah-beyazlı camiada yeni bir dönem başladığını söyledi, “Kartal’da yeni bir zihniyet kazandı. Bu renklere gönül verenler artık kandırılmak istemiyor” dedi.  Orman sözlerini şöyle sürdürdü: “Beşiktaşlılar gerçek ile yüzleşip, stratejisi olan, kendine doğru konuşan, çalışan, hiçbir popülarizm içerisinde olmayan, gerçekte başarılarıyla popülerlik yaşatacak ekip istiyor. Şekilsel olarak zaman içerisinde karşı karşıya gözükseler bile herhangi bir konuda aynı zihniyet bir araya gelebiliyor ama Beşiktaşlılar artık bunları yemiyorlar” Seçimin geride kaldığını, bütün Beşiktaş camiasını kucaklayacaklarını vurgulayan Orman, şunları kaydetti: “Herkesin fikri bizim için önemlidir, hiçbir egomuz yoktur. Bizim tek amacımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Beşiktaş’ın menfaatleri olacaktır. Seçim bitti; ama ben bir şeyi daha tekrarlamak istiyorum.

Mücadele edeceğiz
Çok kısa sürede çok güzel bir stat yapacağız, hepiniz buna inanın. Beşiktaş 3 senenin sonunda borçsuz bir kulüp olmayı hak ediyor, ve bu öyle de olacak. Beşiktaş artık şampiyonlukları çok istikrarlı yaşayacak. Bunun için bizler sonuna kadar mücadele edip durmada çalışacağız.” Geçmiş dönemde birlikte çalıştıkları; ancak bu dönem listelerinde yer almayan yönetim kurulu üyelerine de teşekkür eden Orman, “Sağ olun, siz bize inandınız, güvendiniz. Gözlerinize bakınca o güveni algılıyorum. İnanın sizi hiç mahcup etmeyeceğiz” diyerek iddialı konuştu. Futbol takımının kaliteli ve mali kriterlere ters düşmeyen yıldız oyuncuları bünyesine katacağını kaydeden Orman şunları sözlerini şöyle noktaladı: “Taraftarımız merak etmesin. Beşiktaş’a yakışır isimler transfer edeceğiz. Takımı da kariyer sahibi, vizyonu geniş olan, Kara Kartal’ı zaferlere taşıyabilecek özellikleri bünyesinde barındıran bir teknik adama teslim edeceğiz. Yeni sezonda Beşiktaş, şampiyonluğun en güçlü adayıdır ve ipi göğüslemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın.”


Beşiktaş’tan
İsviçre
çıkarması
3 Temmuz şike süreci nedeniyle UEFA müfettişleri tarafından UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman, bazı yöneticiler ve kulüp avukatları yarın savunma yapmak için bugün İsviçre’nin Nyon kentine gidecekler. Siyah-beyazlıları toplantıda bizzat Başkan Orman savunacak. 20 Haziran’da Fenerbahçe savunmasını verdikten sonra karar 24 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında verilecek.



Ya Prosinecki ya da Sağlam
Yeni seçilen Beşiktaş yönetimi, teknik direktörlük için Kayserispor’un başarılı Hırvat çalıştırıcısı Prosinecki ve Bursaspor’da büyük başarılara imza atan Ertuğrul Sağlam ile görüşmelerini sürdürüyor.  Her iki teknik adamın da siyah-beyazlıların teklifine prensipte “evet” dedikleri ve Kartal’ın yeni çalıştırıcısının bir-iki gün içinde netleşeceği ifade edildi. Öte yandan Beşiktaş’ın kongre sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ilk transfer müjdesini 2. Başkan Ahmet Nur Çebi verdi. Çebi; dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Ronaldinho ve kulübü Atletio Mineiro’ya resmi transfer teklifinde bulunduklarını ve bu teklife yanıt beklediklerini açıkladı.