İmamoğlu 23 Nisan töreninde çok kızdı: Zavallılık

İmamoğlu 23 Nisan töreninde çok kızdı: Zavallılık
İstanbul'daki 23 Nisan töreninde gerginlik yaşandı. Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki törene Vali Ali Yerlikaya katılmadı. Organizasyonun özensiz yapıldığını öne süren Ekrem İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya tepki gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Taksim’de düzenlenen törende gergin anlar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’ya tepki gösterdi.

Törenin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir süre sohbet eden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi burada. Beyoğlu Belediyesi’yle çelenk koyma töreni yapıyorsun. Paran yoksa valilikten iste, yoksa büyükşehirden iste. Zavallı. Sabahın köründe yapıyorsun, zaten sokağa çıkma yasağı var. Bari 10.00’da yap. Milli Eğitim Müdürlüğü''nün faaliyeti değil ki… 23 Nisan’la ilgili birkaç cümle etsene. Milli egemenlikle ilgili, çocuklarla ilgili… Faaliyet raporu sundu sunucu bize ve gitti.”

ZAVALLILIK

Ekrem İmamoğlu, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

“Zavallılık, çok üzücü. Tamam kapanma var, kapanalım. Ama şu bayramı şurada Valilik kontrol etmeliydi, özenli düzenli yapmalıydı. Çelenk koyma kısmına bile katkı sunmuyorsun, biz devreye girmek zorunda kalıyoruz. Siyasi partileri anons ediyoruz falan. Yok hükmünde. Çok acı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü''nü kınıyorum.”

“DEĞERLERİNE SADIK BİR İNSAN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

İmamoğlu “İstanbul''a yakışmıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü bunu ilk defa da yapmıyor. Aynı özensizlik geçen sene de vardı. Bu sene de var. Özensiz bir insan olduğunu düşünüyorum. Değerlerine sadık bir insan olduğunu düşünmüyorum” dedi.

İlgili Haberler