İmamoğlu İstanbulluları uyardı: Büyük tehlike bir virüs gibi geliyor

İmamoğlu İstanbulluları uyardı: Büyük tehlike bir virüs gibi geliyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili olarak İstanbulluları uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaklaşan Kanal İstanbul tehlikesini hatırlatarak yardım istedi.

“BİR VİRÜS GİBİ DEVAM EDER”
Kanal İstanbul’un İstanbul halkına olan maliyeti konusunda uyarılarda bulunan İmamoğlu “Ulaşım akslarına yüzde 20 artı yük getirecek. Su ihtiyacından, kanalizasyon ihtiyacına kadar 2-2,5 milyonluk bir kent... Ki hiçbir zaman bu tür tasarımlar, çizildiği hatta kalmaz. O bir virüs gibi devam eder. Çatalca’nın güzel ormanlarına doğru girer” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR TEHDİT”
Kenti bekleyen en büyük sorunlardan birinin “Kanal İstanbul” olduğuna dikkat çeken İBB Başkanı İmamoğlu “Şehrimizi tehdit eden, kentleşmeyi vahşi hale getiren, bugünkü koşullarda dahi neredeyse 20 milyon aktif nüfusu besleyen ve konut rezerviyle bunun çok daha üstünde de rezervi olan bir kente ilave sorgusuz, sualsiz, araştırmışız bir takım rezervlerin katılmak istenmesi, bu şehrin var olan sorunlarına çözüm bulmaya çalışırken, yeni sorunlarla boğuşmaya dönük bir kapı aralamadır. Bu, büyük bir sorun. Bu büyük bir tehdit” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler