İmamoğlu ve Yavaş'tan Paris mesajı

İmamoğlu ve Yavaş'tan Paris mesajı
Fransa'nın başkenti Paris'teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali'nin çatısında çıkan yangınla ilgili Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden mesaj paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve kesin olmayan sonuçlara göre yerel seçim yarışını önde götüren Ekrem İmamoğlu, Twitter üzerinden paylaştıkları mesajda Fransa'nın başkenti Paris'teki 850 yıllık Notre Dame Katedrali'nin çatısında çıkan yangınla ilgili derin üzüntü duyduklarını açıkladı.

Notre-Dame Katedrali’nde çıkan büyük yangınla ilgili açıklamada bulunan İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo etiketleyerek, “Sevgili Bayan Anne Hidalgo, Notre Dame’i tahrip eden ateş, yalnızca Fransızların değil, bir bütün olarak insanlığın acısıdır. İstanbul halkı ile bağlantılı olarak, bu korkunç günde kalplerine acı dokunan tüm Parislilerin üzüntülerini paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

imamoglu-paris.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise "#NotreDame yalnızca Paris’in değil, bizlerin de ıstırap duyacağı tarihi bir kayboluştur." ifadelerini kullanarak Parislilerin acısını paylaştığını ifade etti.

İşte Yavaş'ın o paylaşımı:

İnsanlığın ortak mirası olan tüm yapılar ile yapıtlar, müşterek kültürümüzün ve yürüyüşümüzün bir parçasıdır. #NotreDame yalnızca Paris’in değil, bizlerin de ıstırap duyacağı tarihi bir kayboluştur. Sayın @Anne_Hidalgo acınızı paylaşıyorum. Nous partageons votre peine, #Paris

mansur-yavas-paris.jpg