İmamoğlu'nu artık kabullenin!

Yeni polemiğimiz, İmamoğlu üstüne. Adam halk tabiriyle öpe öpe seçildi. Bunu hâlâ örtmeye çabalıyorlar.

Sormak istiyorum; bir özel kalemden diğerine "toplantımız var" demek zor mu? Ya da oluşturulan komisyondaki bir üyeye "Belediye Başkanına haber verir misin" demek.

Tutumuna şaşırdıklarım arasında iki isim öne çıkıyor. İlki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay. Önce "Belediye Başkanı prosedüre uyup toplantıya gelmeliydi" dediği nokta. Sonra İmamoğlu'na hiç bir çağrı yapılmadığı ortaya çıkınca "devlet protokolüne katılmalıydı"yı ilave etti. Hem de ne üslupla. Hani derler ya "bu ne şiddet, bu ne celal" dizeleri sanki onun için kaleme alınmış.

Aynı tarz

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Oktay'ı takip etti. Hitap tarzı baştan aşağıya yanlıştı. Karşısındaki şahıs İBB'nin seçilmiş başkanı.

Herkes haddini bilmek zorunda. Bir de hatırlatma yapmak istiyorum. Mekanı Cennet Demirel'in belediye başkanlığı sırasında Erdoğan'a hitap tarzı daima "Nassın başkan" şeklinde olmuştur.

Sonrası

Yıllar sonra Erdoğan'ın Demirel'e "Otur, oturduğun yerde" deyişini de unutamam. Merhumun suçu "Yeşil Kartın mucidi" Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı milletvekili yapmak için Kemal Kılıçdaroğlu'na ricada bulunmasıydı. Hoca neticede Meclis'e girdi. Oğlu da bugün MHP saflarında. Yorumlamak size ait.

***

Orman, artık aday olamaz

Beşiktaş'ın Trabzon'daki perişan halini izledim. Sonra da İstanbul'daki karşılanışlarını. Kendilerini otomobil ve taksilere zor attılar. Bu, paniğin dışa vurumuydu. Bu psikolojiyle nereye kadar gidilir.

Şeytanca bir kurguyla "göreve devam etmeyi planlayan" Fikret Orman'ın hesapları da yatmış bulunuyor.

Karadeniz Fırtınası'ndan uçamamış biri olarak yerinde kalması ham hayal.

Orman'ın yanlışta ısrarı; Beşiktaş tarihine en kötü yollanan başkan olarak geçer. Giderken, Orman'ına Avcı'sını da birlikte götürmeli.

Unutmadan

Yeni statüye göre daha büyük bir riski var. Görev süresince katlanan borçların temizlenmesi de ona ait. Gitmekle bu iş temizlenmiş olmuyor.

Hazım meselesini de atlamayalım. Beşiktaş taraftarı yapılanları kayda geçti. Fikret Bey'in misafiri olduğu yata "kucağında bir kadınla çıkışının fotoğraflanmış hali" unutulmadı. Peşinden karısını boşaması. Son olarak, M. Ali Erbil'in oğlunun anasıyla el ele dolaşmasını da kimse onaylamadı.

Türk toplumu, lider vasfı taşıyan insanların bu tip yanlışlarına iyi gözle bakmıyor.

Ünal Aysal'ın gidişine sebep olan da gençlere olan merakıydı.

Düşme korkusu

Son notum uyarı. Geçen sezon Fenerbahçe'nin başına gelenler bu yıl Beşiktaş'a devroldu. Şimdi yazacaklarımı asla hafife almayın. Görünen o ki bu haliyle Siyah-Beyazlı takım küme düşme adayıdır. Sonuncu Gençlerbirliği bile ondan iyi top oynuyor.

Göreve talip olacaklar bunun da hesabını yapmalı. Bırakın UEFA Kupası'na katılım hakkını, ligde tutunmak bile başarı olacaktır.

***

Sizden gelenler

* Mesut Ertekin, diğer Beşiktaşlılar gibi:

"Saygıdeğer büyüğüm;

Takımdaş olduğunuzu bildiğim için görüşümü paylaşmak istedim. Maalesef gelenek değişmedi. Efsane başkan Süleyman Saba dahi, bir efendi! taraftarın küfürleriyle gitti.

Medyadaki adamları sayesinde güvenlik için kullanılanlar dahil her gördüğü kameraya demeç veren Fikret Orman'a asla üzülmem."

* Eyüplü Sabri Atalay, Fatih'te oturuyorum diyerek söze giriyor:

"Karagümrük, Vefa ve Eyüp'ün maçlarını takip ederim. Ancak TFF'nin sitesi sonuçları bir gün sonra veriyor. Spor kanalları da kumar sitelerinin ekranlarından alıntı yapıyor. Bu yanlışlık süratle düzeltilmeli."

* Fatih Kuzugüden'in yazdıklarını aktarmaya inanın utanıyorum. Baştan aşağıya övgü dolu satırlar. "Müthiş hafızanız ve yılların emeğiyle oluşmuş tecrübeniz var. Gözlem yeteneğiniz de süper. Umarım daha uzun yıllar yazmaya devam edersiniz."

ACI HABER: Tercüman yıllarımda yurt dışı baskılarında birlikte çalıştığım arkadaşım Beran Akıncılar'ın vefat ettiğini, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildiğini yeni öğrendim Bunu bana bildiren Fatma Barış'a teşekkür ediyorum. Dünya iyisi Beran kardeşime rahmet diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Hekim tedavi eder, doğa iyileştirir. Hipokrat

 

Yazarın Diğer Yazıları