İnan Kıraç: “41 değil 4,1 milyon euro dolandırıldım”

İnan Kıraç: “41 değil 4,1 milyon euro dolandırıldım”
Galatasaray'ın eski yöneticilerinden İnan Kıraç, ulusal basında 41 milyon euro dolandırıldığı ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirerek, dolandırıldığı miktarın 4,1 milyon euro olduğunu söyledi.

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve iş adamı İnan Kıraç, uluslararası dolandırıcılık şebekesi tarafından nasıl dolandırıldığını anlattı.

Kendisini Monaco Prensi ve Fransa Dışişleri Bakanı Le Drien olarak tanıtan Fransız ve İsrail vatandaşı dolandırıcı Gilbert Chikli’ye 41 milyon Euro vermediğini belirten Kıraç, ulusal basında yer alan bazı haberlere açıklık getirdi.

"Miktar 4.1 milyon Euro. Bu 2.5 sene evvel olan bir hadise. Parayı geri alamadım ama alacağım. Yakalandılar hepsi. Malları tespitte. Sadece benden değil, birçok kişiden para almışlar. Şüphelenmedim, çünkü çok organizeydi ve devlet adına istenildiği için de bu işi yapmak durumunda kaldım. Allah’tan yalnız ben değilim, yüzlerce kişiyi kandırmışlar. Çok da organizeler. O nedenle oldu. 80 milyon Euro istedikleri doğru değil. Hiçbir zaman böyle bir rakam olmadı. Ancak devam etseydi olabilirdi. Bir noktadan sonra anladım. Fransız dostlarıma sordum. Sefarete (elçiliğe) sordum. ‘Aman!’ dediler. Bu dolandırıcılık olayını artık sistem de biliyor. Türk yargısının da olanlardan bilgisi var. Biz gerekli yerlere bilgi verdik."

Fransa'da önemli yatırımları olan Türk iş adamı ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı, İnan Kıraç’ın Gilbert Chikli isimli dolandırıcının kurduğu çetenin tuzağına düştüğü dün basına yansımıştı. Kıraç, olayı doğrularken Fransızların iddia ettiği gibi rakamın 41 milyon Euro değil, 4.1 milyon Euro olduğunun altını çizdi

İlgili Haberler