İnciraltı'nda büyük değişim: 30 bin fidan...

İnciraltı'nda büyük değişim: 30 bin fidan...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin diktiği 30 bini aşkın ağaçla büyük değişim yaşayan İnciraltı, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun paylaşımıyla gündeme geldi.

İnciraltı'ndaki Yenikale Burnu, geçmişte moloz yığınlarıyla kaplı bir alanken, günümüzde İzmir'in simge mekanlarından biri haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında rehabilite edilmeye başlanan bölge, yemyeşil bir ormana dönüşerek "İnciraltı Kent Ormanı" adını aldı. Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan, Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğündeki alanı temizleyerek yaklaşık 30 bin ağaç diken İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda gezinti, yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturdu.

Aradan geçen 14 yılın ardından bölgenin eski ve şimdiki fotoğraflarını Twitter hesabından paylaşan Kocaoğlu," 2 fotoğraf arasındaki 30 bin farkı bulabilir misiniz? İnciraltı'nda, Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğündeki moloz alanını temizleyerek diktiğimiz 30 bin fidan, bugün koca bir ormana dönüştü. Bundan büyük mutluluk var mı?" ifadelerini kullandı.

2004 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, o günlerde sık sık çalışma bölgesine giderek büyük önem verdiği projeyi yakından takip etti. 2005 yılında bu ziyaretlerinden birinde yeni dikilmiş bir akçaağaç fidanının yanında görüntülenen Başkan Aziz Kocaoğlu'nun o fotoğrafı, alandaki değişimin de en net göstergesi oldu.

Yıllar sonra aynı nokta ve aynı açıdan çekilen fotoğraf karesi ile ilk fotoğraf arasındaki fark dikkat çekti.