İngiliz medyasından Türkiye'ye skandal suçlama

İngiliz medyasından Türkiye'ye skandal suçlama
İngiliz Daily Telegraph, manşetten verdiği skandal haberinde Türkiye'ye suçlamada bulunarak, "Türkiye'nin, İsrail'e yönelik saldırılar planlayan üst düzey Hamas militanlarının topraklarında üslenmesine izin verdiğini" iddia etti.

Daily Telegraph, Türkiye'yi suçladığı sıkandal haberinde, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye'yi misafir ettiği ve Türk istihbarat görevlilerinin de İstanbul'daki Hamas militanlarıyla yakın temasta oldukları ileri sürülüyor.

Raf Sanchez imzalı haberde "İsrail polisinin, zanlılara yaptığı sorgulamaların zabıtları, üst düzey Hamas militanlarının, Türkiye'nin en büyük kentini, Kudüs'e ve işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik operasyonlarını yönetmek için kullandığını gösteriyor" deniliyor ve Kudüs Belediye Başkanı'na yönelik başarısız bir suikast girişiminin de İstanbul'dan planlandığı savunuluyor.

Daily Telegraph, İsrailli yetkililerin, Türkiye'nin ABD'nin arabuluculuğuyla 2015'te varılan, Hamas militanlarının İsrail'e saldırı planlamakta topraklarını kullanmasını önleme anlaşmasını birçok kez ihlal ettiği yönündeki suçlamalarına da yer veriyor.

Konunun İsrail ve Türkiye arasında gerilime yol açtığını yazan Telegraph, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın "Türkiye'nin Hamas'ın İsraile yönelik saldırılarını planlama ve icrasında topraklarında faaliyet göstermesine izin vermesinden çok kaygılıyız" şeklindeki açıklamasını aktarıyor