İngiltere ve Fransa'dan şok Türkiye kararı! Gidenin cebinden tam 20 bin lira çıkacak

İngiltere ve Fransa'dan şok Türkiye kararı! Gidenin cebinden tam 20 bin lira çıkacak
Yeni tip korona virüs vakalarının 20 bin sınırlarında olmasından ötürü İngiltere ve Fransa, Türkiye'den gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil edeceği açıklandı. Bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterline (20 bin 200 TL) denk geldiği ve masraflarını ise yolcuların kendisinin karşılaması gerektiği belirtildi.

BBC''de yer alan habere göre, yeni tip korona virüs vakalarının artış trendinde olmasından ötürü ülkeler, seyahatlerde bazı kısıtlamalar uygulamaya başladı. İngiltere, Türkiye''den gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil edeceği duyuruldu. Benzer bir uygulama da Fransa''dan geldi.

10 GÜN KARANTİNA UYGULAMASI

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye''nin yanı sıra Nepal ve Maldivler''in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi. Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

YAKLAŞIK 20 BİN LİRA KONAKLAMA

İngiltere''nin son kararı ile birlikte Türkiye''den gidenler de artık yaklaşık 1.750 sterlin maliyeti olan 10 günlük karantinaya girmek zorunda kalacak.

BÜYÜKELÇİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İngiltere''nin Ankara Büyükelçiliği de alınan kararla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Seyahat uyarısı: Türkiye , 12 Mayıs''tan itibaren İngiltere''nin kırmızı seyahat yasağı listesine eklenecek. Karar, en son bilimsel verilere ve pek çok uzmanın halk sağlığı tavsiyelerine dayanılarak alınmıştır." denildi.

FRANSA''DAN DA BENZER BİR YASAK GELDİ

Fransa, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu listesine Türkiye dahil 7 ülkeyi ekledi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar''dan Fransa''ya gelen yolculara da 10 gün karantinanın zorunlu hale geldiği belirtildi.

Uygulamanın yarın geceden itibaren geçerli olacağı ifade edilen açıklamada, bu ülkelerden gelen yolcuların son 36 saat içinde Covid-19 testi yaptırması ve karantinada kalacakları yeri yetkililere bildirmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerin yerel saatle 10.00-12.00 arasında dışarı çıkmasına izin verileceği aktarıldı.

Fransa daha önce Brezilya, Hindistan, Şili, Güney Afrika ve Arjantin''den gelen yolculara karantina zorunluluğu getirmişti.