İngiltere'deki korkunç durumu açıkladı. Türkiye'ye geliş gidiş serbest

İngiltere'deki korkunç durumu açıkladı. Türkiye'ye geliş gidiş serbest
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, korona virüsün yeni türünün kontrolden çıktığını söyledi. Bilindiği üzere Türkiye ve İngiltere arasındaki seyahatlerde 14 günlük karantina zorunluluğu bulunmuyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bir süre önce yaptığı açıklamada korona virüsün yeni mutasyonuna rastlandığını ve yeni mutasyon ile ilgili raporlar aldıklarını açıklamıştı. Hancock’un açıklamalarının ardından Dünya Sağlık Örgütü, mutasyona uğramış korona virüs ile ilgili bir bilgilerinin olmadığını belirtmiş ancak daha sonrasında İngiltere ile beraber hareket etmeye hazır olduklarını açıklamışlardı.

"KONTROLDEN ÇIKTI" 

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock’tan korona virüs mutasyonuna ilişkin yeni bir açıklama geldi. Mutasyona uğramış virüsün kontrolden çıktığını söyleyen Hancock, “Orijinal planımızda virüsün mutasyona uğrayacağına dair bir bilgimiz yoktu. Mutasyona uğramış virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk. VUI-202012/01 ismi verilen bu virüsün orijinal korona virüse göre daha hafif olduğuna dair bir kanıt yok” dedi

10 TEMMUZ'DA KALDIRILDI

Öte yandan  Türkiye'nin de bulunduğu 56 ülkeye seyahatlerde karantina zorunluluğunu ortadan kaldırmıştı.  Hükümetin açıkladığı listedeki ülkelerde bulunan vatandaşlar, 10 Temmuz'dan itibaren İngiltere'ye dönüşte 14 günlük karantina uygulamasına tabi tutulmayacak. Karantina uygulaması haziran ayı başında Covid-19 ile mücadele kapsamında getirilmişti.