İnsansı robot Sophia, çizdiği portre ile şaşırttı

İnsansı robot Sophia, çizdiği portre ile şaşırttı
Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu olan Sophia, resim konusundaki yeteneği ile herkesi şaşkına uğrattı.ngiltere’de yayınlanan This Morning’a konuk olan Sophia, programın sunucularından Phillip Schofield’ı resmettiği portresi ile izleyenleri şaşırttı.

Hong Kong merkezli robotik şirketi Hanson Robotics tarafından geliştirilen insansı robot Sophia, farklı meziyetleriyle gündem olmaya devam ediyor. İngiltere merkezli ITV’de yayınlanan televizyon programı This Morning’e katılan Sophia, sunucu Phillip Schofield’ın portresini çizdiği eskizleri gösterdi.

Ünlü sunucunun yüzünü nasıl resmettiğini detaylandırmayan Sophia, yapay zeka üzerine çalışan yetenekli mühendislerin ve sanatçı Patrick Tresset’in kendisine yardım ettiğini ifade etti.

Sophia'nın çizdiği portre:

portre.jpg

Gerçekçi yüz ifadeleriyle insandan neredeyse ayırt edilemeyen Sophia, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’dan vatandaşlık almıştı. Bunun yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Üyesi de olan Sophia, dünya çapında tam anlamıyla bir fenomene dönüşmüş durumda.