Instagram gelecek yeni özellikleri duyurdu

Instagram gelecek yeni özellikleri duyurdu
Instagram, kullanıcılarına sunulacak bazı yeni özellikler geliştiriyor. Instagram, gelecek özelliklerin grup hikayeleri ve otomatik Reels kaydırmayı içereceğini duyurdu.

Instagram, günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir ve kullanıcılara her geçen gün daha iyi özellikler sunmaya devam etmektedir. Şirketin bu sefer sağlamayı planladığı özellikler arasında, Instagram, grup sohbetleri aracılığıyla paylaşılabilen grup hikayelerini de içeriyor. Instagram’ın bu özelliği, eski uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi tarafından duyurulmuştu. Paluzzi’nin açıklamasına göre, grup hikayesinde kaç grup olduğunun önemli olmadığı vurgulanmalıdır. Öte yandan, platformda bir hikaye ve diğer kullanıcılar yayınlayabilen herhangi bir grup tarafından kullanılabilir. Ayrıca Instagram’ın kullanıcılara sunmayı planladığı yeni özellik paketi bununla da sınırlı kalmıyor.
Instagram, yakın gelecekte sosyal medya uygulamalarının işlevlerini kullanıcılarına sunmayı planlıyor ve bunlar “reels” bölümüne eklenecek.
Şirket, “Kaydırma” bölümünde uygulamaya otomatik kaydırma ekleyecektir. Bu önemli özellik (şu anda geliştirilmekte olan), Instagram hikaye özelliğine benzer bir algoritmaya sahiptir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, videonun sonunda geçiş yapmak zorunda kalmadan başka bir videoyu kolayca izleyebilir.
Bunlara ek olarak Instagram, “Direkt Mesajlar” bölümünde de küçük değişiklikler yapacak. Bu değişiklikler arasında, Instagram Direkt Mesajlarda arkadaşlarınızla sohbet ederken kullandığınız tüm GIF’leri içeren bir sekme olacak.
Bu etiket sayesinde kullanıcılar kendileriyle sohbet eden kişilere “Direkt Mesajlar” bölümünde çıkartma ve efektler gönderebilir.