Instagram'dan tam ekran güncellemesi

Instagram'dan tam ekran güncellemesi
Instagram, BeReal benzeri Candid Stories özelliğini kullanıcıların beğenisine sunduğunu açıkladı.

BeReal kullanıcılara sadece uygulama kamerası üzerinden fotoğraf paylaşımı imkanı sağlıyor. Söz konusu uygulama fotoğraflarda düzenleme yapılmasını engelliyor. Ayrıca, bulunduğunuz ortamı ve kendinizi aynı kare içerisinde paylaşmak gerekiyor.

Kısa sürede yükselişe geçen BeReal, Meta tarafından fark edildi. Kullanıcıların daha samimi içerikler üretebilmesini hedefleyen Meta, hem Facebook hem de Instagram’da Candid Stories özelliğini kullanıma sundu.

Standart hikayelerden farklı sekmede görüneceği belirtilen Candid Stories, 24 saat sonunda otomatik olarak silinecek.


Uygulamanın yeni güncellemesi sadece Candid Stories ile sınırlı kalmadı. Uygulama yöneticileri, Add Yours ve Collaborative Collections güncellemesiyle kullanıcıları işbirliğine teşvik edeceğini açıkladı.

Add Yours özelliğiyle bir resim eklediğinizde, fotoğraf paylaşmasını istediğini arkadaşlarınıza iletebileceksiniz. Ortak Derlemeler ile kullanıcılar, ortak ilgi alanlarına dayalı olarak bir gönderi koleksiyonunu bir arkadaş veya grupla paylaşabilecek.

Meta, yeni özellikleri Instagram ve Facebook’ta test ettiğini ve kullanıcıların katılmak istemezlerse devre dışı bırakabileceklerini açıkladı. Instagram, Facebook’un Gruplar özelliğine kendi yorumunu katarak kullanıcılara sunacak. Grup Profilleri, katılımcıların gönderilere, hikayelere ve daha fazlasına katkıda bulunmasına izin verecek.

İlgili Haberler