Instagram'dan dev özellik. Artık bunu da yapabileceksiniz

Instagram'dan dev özellik. Artık bunu da yapabileceksiniz
Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformlarından bir tanesi olan Instagram, yeni özelliğini kullanıma sundu. Daha önce uygulamada kullanıma sunulan alışveriş özelliği, artık Reels videoları üzerinden de kullanılabilir hale geldi.

Webtekno'da yer alan habere göre, Instagram bir açıklama yaparak, Reels üzerinden alışveriş yapılabileceğini duyurdu. Çevrimiçi alışverişin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan geliştiriciler, yaptıkları çalışmalarla Instagram üzerinden alışveriş yapılabilmesini mümkün kılmaya çalışıyorlar.

ALIŞVERİŞ YAPILABİLECEK

Kullanıcılar, Instagram üzerinden, Reels’de alışveriş özelliği ile bir Reels videosundaki ürünlere tıklayarak o ürünleri satın alma, kaydetme veya ürün hakkında daha fazla bilgi alma imkanı bulunacak. Bu sayede her kullanıcı, ihtiyaç duyduğu bir ürüne anında kavuşmuş olacak. 

instagram-523.png

INSTAGRAM REELS NEDİR?

Reels, “Instagram Kamera” özelliği ile 15 saniyeye kadar kısa videolar oluşturulup düzenlenebiliyor. Kullanıcılar Reels videolarına efektler ve müzik ekleyip kendi sesini de kullanabiliyor. Hem iOS hem de Android tarafında açılan özellik artık Türkiye’de de açık.