Instagram'ın CEO'sundan TikTok itirafı

Instagram'ın CEO'sundan TikTok itirafı
Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, en büyük rakipleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda bir itiraf olarak değerlendirilen açıklamaya göre, TikTok'un Instagram'dan çok daha ilerde olduğu belirtildi.

Facebook'un bünyesinde bulunan Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok ile ilgili açıklama yaptı. 
  
The Verge'e açıklamalarda bulunan Mosseri, TikTok’un kısa video formatı konusunda kendilerinden çok daha ileride olduğunu kabul etmeleri gerektiğini belirtti. Daha önce Facebook'ta görev alan Adam Mosseri, 2018 yılında Instagram'ın CEO'su olmuştu.

Instagram'ın TikTok'tan esinlenerek geliştirdiği Reels videoları hakkında da konuşan Mosseri, henüz yeni özellikten memnun olmadığını belirtti.  Eğlenceli filtre ve efektler ile kullanıcıları teşvik ettiklerini belirten Mosseri, "Reels, henüz güçlü ve yenilikçi komedi unsurlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede değil" dedi. 

Mosseri, bu alanda TikTok'un  daha dazla özgün içeriğe ev sahipliği yaptığının da altını çizdi. Instagram geçtiğimiz yılın Ağustos  ayında TikTok'tan esinlendiği Reels  özelliğini kullanıma sunmuştu. 
Reels ile Instagram kullanıcıları tıpkı TikTok'ta olduğu gibi ses, efekt ve yeni yaratıcı araçlar kullanarak 15 saniyelik videolar çekebiliyor.