İnternetten flört edenler dikkat

İnternetten flört edenler dikkat
Sosyal medya mecralarında flört etmekten hoşlanan çok sayıda kullanıcı için yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmada, görünüşte zararsız olan bu iletişimlerin istenmeyen sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekildi.

Reichman Üniversitesi araştırmacılar tarafından yapılan araştırmada, internetten flört etmekten hoşlanan kişilerin, mevcut partnerlerini daha az çekici bulduklarına dikkat çekildi. Araştırmacılar, gerçekte ilişkisi olan katılımcıların çekici bir kişiyle (bu, araştırma ekibinin bir üyesiydi) internette sohbet ettiği iki deney gerçekleştirdi. Katılımcıların yarısıyla tarafsız biçimde sohbet edilirken, diğer yarısıyla ise flört edildi. 

İlk çalışmada, katılımcılardan bu sohbetten sonra mevcut partnerlerine ne kadar ilgi duyduklarını derecelendirmeleri istendi. Ayrıca, partnerleriyle ilgili bilinçdışı algılarının incelendiği bir görevde yer aldılar.

Bu çalışmanın sonuçları, araştırmacılarla flört eden katılımcıların mevcut partnerlerini hem bilinçli hem de bilinçsiz olarak daha olumsuz algıladıklarını ortaya koydu.

CİNSEL FANTEZİ AKILLARA GELEN İLK MESAJ

İkinci çalışmada ise katılımcılardan sohbet sonrasında akıllarına gelen ilk cinsel fanteziyi yazmaları istendi.

Analizler, katılımcıların flörtöz sohbetin ardından, şu anki partnerlerinden ziyade, konuştukları araştırmacıyla ilgili hayal kurma olasılığının arttığını gösterdi.

Personal Relationships adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan araştırmayı yöneten psikoloji profesörü Gurit Birnbaum, "Aldatma faktörlerini inceleyen önceki çalışmalar, eşlerin kişiliklerine veya çiftin ilişkisine odaklandı. Bu çalışmada, taliplerin davranışlarına odaklanmayı seçtim" diye konuştu.