İntihar vakalarının arttığı Kanada'nın Nunavut Bölgesi'nde futbollu çözüm bulundu

İntihar vakalarının arttığı Kanada'nın Nunavut Bölgesi'nde futbollu çözüm bulundu
Yılın çok büyük bir bölümünü dondurucu soğuklar ve karanlık bir havada geçiren Kanada'nın Kuzey Kutbu'nda bulunan ve en geniş bölgelerinden biri olan Nunavut Bölgesi'nde intihar sayıları arttı. Bu intihar vakalarının önüne geçmek isteyen yönetim futbollu bir çözüm buldu.

Haberlercom'un haberine göre, Nunavut, Kanada'nın dolayısıyla da dünyanın da en kuzeydeki yerleşim bölgelerinden biri olma özelliği taşıyor. Kuzey Kutbu'na çok yakın bir bölgede bulunan Nunavut, yılın büyük bölümünü dondurucu soğuklara karşı mücadeleyle geçiriyor. Hava sıcaklığının eksili dereceleri nadiren aştığı Nunavut'ta gündüzler bile dünyanın geri kalanından çok daha karanlık. 

35 bin kişinin yaşadığı Nunavut, benzeri coğrafyalardaki yerleşimlere oranla oldukça kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapıyor. Şu ana kadar korona virüs vakasının tespit edilmediği Nunavut, Kuzey Amerika'nın salgından etkilenmeyen tek yeri olarak dikkat çekiyor.

Ancak bu uzak bölge, son dönemde artış gösteren bir başka sorunla, intihar vakalarıyla gündemde. İklim ve coğrafi nedenlerinin olduğu öngörülen intihar vakalarının önüne geçmek için yerel yönetim harekete geçti.

15 Yaş Altı ve 18 Yaş Altı futbol takımlarının yanı sıra kadınlar için de futbol kulüplerinin kurulduğu Nunavut'ta sıkı bir turnuva programı oluşturuldu. Organize edilen turnuvayla Kanada'nın diğer bölgelerinden insanların Nunavut'a gelişi kadar bölgedeki gençlerin de ülkenin diğer coğrafyalara maç yapmaya gitmesi sağlandı. 

Hava sıcaklığının ortalama -50 derece olduğu Nunavut'ta maçlar genellikle kapalı spor salonlarında oynanırken gençler de bu durumdan oldukça memnun. İntihar vakalarında düşüş yaşanıp yaşanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

yenicag-buzul-10.jpgyenicag-buzul-9.jpgyenicag-buzul-8.jpgyenicag-buzul-7.jpgyenicag-buzul-5.jpgyenicag-buzul-4.jpgyenicag-buzul-3.jpgyenicag-buzul-2.jpgyenicag-buzul-1.jpg