iPad Air 5’teki bu değişikliği kimse fark etmedi

iPad Air 5’teki bu değişikliği kimse fark etmedi
Apple, iPad Air 5 ile logo değişikliği yapmaya karar verdi. İşte kimsenin fark edemediği iPad Air 5'teki yeni logo.

Apple’ın 8 Mart’ta gerçekleştirdiği “Peek Performance” etkinliğinde, hiç de fena özelliklere sahip olmayan yeni iPad Air 5‘i gördük. Ancak etkinlikten sonra bazı dikkatli kullanıcılar, iPad Air serisinde logo değişikliğine gidildiğini fark etti.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Cupertino merkezli teknoloji devi, iPad Air serisinin arka tarafında her zaman “iPad” logosuna yer verdi. Ancak Apple’ın, iPad Air 5 (2022) ile birlikte artık “iPad Air” ifadesini tercih edeceği ortaya çıktı. Bunun, Apple’ın iPad Air modeline daha fazla güvendiğinin bir göstergesi olduğu düşünülüyor.

iPad Air 5 logo değişikliği gözden kaçmadı

İlk olarak 2013 yılında karşımıza çıkan iPad Air’in ikinci jenerasyonu ise 2014 yılında sunulmuştu. 2019’da 3. nesil iPad Air ile daha fazla kullanıcının dikkatini çeken Apple, son olarak geçtiğimiz yıl 4. nesil iPad Air’i duyurdu. 5. nesil iPad Air ile geri dönen Air serisi, iPad dünyasını da ikiye ayırmış durumda.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında duyurulan iPad Pro 2021 modeli, Apple’ın kendi çipi olan M1’den gücünü alıyordu. Ancak iPad Pro modelinde sadece “iPad” yazmayı tercih eden Apple, bundan sonraki tabletlerinde böyle bir isim ayrımı yapacak gibi görünüyor.

5. Nesil iPad Air ile en önemli yenilik işlemci tarafında oldu. Apple halihazırdaki tüm iPad Air modellerinde A serisi çipleri kullanıyorken, yeni iPad Air ise MacBook Air ve MacBook Pro’da da kullanılan Apple M1 çipten gücünü alıyor.

Yeni iPad Air 5, True Tone ve yansıma önleyici ekran kaplaması gibi gelişmiş özellikleri destekleyen 10.9 inç Liquid Retina ekrana sahip. Üst düğmeye entegre Touch ID desteğiyle cihazın kilidini açmanın yanı sıra Apple’ın dijital hizmetlerinde satın alım yapabiliyorsunuz.

Apple M1 çipli 5. nesil iPad Air 5G 2022, Türkiye fiyatları 64GB’lık model için 10.699 TL, 256GB’lık model için 13.299 TL olarak açıklandı.