iPhone satışları zirveden düştü. Telefon talebine olan azalmaya dikkat çekti

iPhone satışları zirveden düştü. Telefon talebine olan azalmaya dikkat çekti
Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, Nisan ayı satışlarında Apple'ın dev bir düşüş yaşadığını tespit etti.

JP Morgan analisti Samik Chatterjee tarafından Apple yatırımcılarına gönderilen yeni bir rapor ortaya çıktı. Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi’nin akıllı telefon satış rakamlarını ele alan not, Apple satışlarının düştüğünü ortaya koydu. 

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Samik Chatterjee’in hazırladığı notta, Nisan ayında Çin’de 1,7 milyon adet sevkiyat gerçekleşti. Bu rakam oldukça yüksek görünse de, ülkenin 3,1 milyon adetlik rekor satışının neredeyse yarısında olduğunu belirtelim. Ayrıca Çin’in toplam telefon satışı yüzde 26, Apple’ın ise yüzde 16 düşüş gösterdi.

Analist tarafından paylaşılan raporda, Mart sevkiyatlarının bir önceki aya kıyasla yüzde 16 azaldığı belirtildi. Fakat toplam akıllı telefon satışının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27’ye yakın arttığını da göz ardı etmeyelim.

Bu verilere ek olarak, iPhone 13 serisinin satışa sunulduğu tarihten bu yana (Ekim 2021) Çin’de satılan akıllı telefon miktarının 36,4 milyona ulaştığı belirtildi. Bu rakamın ne kadarının iPhone’a ait olduğu bilinmese de, Apple’ın Çin pazarında zirvede olduğunu hatırlatalım.