iPhone SE fiyatı düşecek mi?

iPhone SE fiyatı düşecek mi?
Apple'ın önümüzdeki ay tanıtacağı ve halihazırda satışı devam eden iPhone SE modelinin fiyatı hakkında yeni sızıntılar ortaya çıktı.

Fiyat değişimi Türkiye’yi etkiler mi?

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Apple, önümüzdeki ay içerisinde yeni iPhone SE modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Tabii cihaza ait henüz resmi bir özellik ya da fiyat bilgisi paylaşılmamış olsa da geçmiş dönemde olduğu gibi pek çok iddialı sızıntı haberi yapıldı. Bunlardan en çok dikkat çekeniyse iPhone SE modelinin fiyatı oldu. Şimdiyse, yeni çıkacak olan değil de halihazırda satışı devam eden model ile ilgili bir iddia gündeme oturdu.

iPhone SE fiyatı, 1 ay içinde yarı yarıya düşebilir!

Apple, iPhone’ların içinde bulunduğu tüm ürünlerini, ülkelere göre özel fiyat politikalarıyla satışa sunuyor. Örneğin, Türkiye’de satılan iPhone SE 64 GB modelinin fiyatı şu anda 7 bin 799 TL. Bu ücrete dahil olan vergilerse 3 bin 203 TL. Yani cihazın ülkeye giriş fiyatı aslında 4 bin 596 TL.

Bu miktarı güncel kur üzerinden dolara çevirdiğimizdeyse 330 dolar ediyor. Tabii aslında Apple, dolar 18 TL seviyesine geldiğinde yüksek bir zam yapmıştı. Ancak 14 TL üzerinden hesapladığımızda bile, ABD’deki vergisiz satış fiyatından 70 dolar daha ucuz olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla farklı bir ülkedeki cihazlara yapılan indirimler Türkiye için geçerli olmayabilir. Ancak iddiaların gündeme gelme sebebi, yeni çıkacak iPhone’lar hakkındaki sızıntılar neticesinde oldu. Çünkü Apple’ın bu yıl 399 dolarlık fiyatını 299’a çekeceği söyleniyor.

Eğer Apple, iPhone SE fiyatı için yüzde 25 oranında bu indirimi yaparsa, bir önceki senenin modeli de otomatik olarak 100 dolar altına konumlanacaktır. Yani şu anda 399 dolardan satılan 2021 iPhone SE modelinin fiyatı, 199 dolar olacaktır. Bu da Şubat’tan Mart’a 1 aylık değişimin yüzde 50 olacağını gösteriyor.

Yeni modellere ait bu fiyat sızıntıları eğer doğru çıkarsa, ülkemizde de bu cihazın 4 bin 999 TL altına, hatta Apple’ın mevcut fiyatlandırma politikası devam ederse 3 bin 999 TL altına düştüğünü görebiliriz. Ancak şirket zaten uzun bir süre düşük fiyattan sattığı için aradaki bu farkı kapatmak da isteyebilir.