iPhone’ların kullanım ömrü açıklandı. Gördüklerinize inanamayacaksınız...

iPhone’ların kullanım ömrü açıklandı. Gördüklerinize inanamayacaksınız...
Uzun kullanımıyla akıllara kazınmış olan iPhone telefonların asıl kullanım süresi açıklandı. Yazılım desteği konusunda diğer telefonlara kıyasla daha iyi olduğu analiz edilen Apple'ların, donanım ve işlemcileri devreye girince ömrü 4.5 yıla düşüyor.

MediaTrend''ten aktarılan bilgilere göre; Akıllı telefonların kullanım ömrünü etkileyen iki temel etken var. Bunlardan ilki doğal olarak donanım. Güçlü bir işlemci, yüksek çözünürlüğe sahip bir ekran ve büyük bir batarya sizleri çok uzun süre tatmin edebilir. Ancak ikinci ve en önemli unsur yazılım desteğidir. Olası siber saldırılardan korunmak, en güncel uygulamaları yüklemek ve sorunsuz bir deneyim yaşamak için yazılım sürümünün güncel kalması gerekir.

Eylül 2015 tarihli telefon iOS 15’i bile alırken, 2015’in Mart ayında çıkan Samsung Galaxy S6, son olarak Android 7 güncellemesi almıştır.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak formül hazırlayan bir analistler, iPhone’ların kullanım ömrünü 4.5 yıl olarak açıkladı. Yine de bu süre sizin telefonunuzla yaptıklarınıza göre değişebilir. Bu nedenle elimizdeki tahminler dışında bir süre vermek mümkün değil.

İlgili Haberler