iPhone'un gizli tuşunu buldu

iPhone'un gizli tuşunu buldu
Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan TikTok fenomeni yayınlamış olduğu bir video ile iPhone'larda bulunan dokunma özelliğini ortaya çıkardı.

Avustralya''lı sosyal medya fenomeni olan Elly Bailey yapmış olduğu son paylaşımla birlikte büyük bir ses getirdi. TikTok''ta paylaşımlarda bulunan teknoloji fenomeni Bailey, iPhone''larda bulunan kullanışlı ama çok az bilinen özelliklerden bazılarını açıkladı. Bailey''in telefonun arkasında bulunan dokunma özelliğini pek çok kullanıcı bilmiyor.

PAYLAŞTIĞI VİDEO VİRAL OLDU
Kullanıcıların telefonun arkasını da opsiyonel bir şekilde gizli tuş biçiminde kullanılabileceğini duyurmasıysa sosyal medyada viral olmuş durumda. Videoyu izleyenlerin denemelerinin ardından büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını ifade etmelerinden sonra Bailey''nin paylaşımı yalnızca iki gün dahilinde bir milyonun üzerinde görüntülenme elde etti.

BU GİZLİ ÖZELLİĞİ KEŞFETTİĞİNDE HAYATI DEĞİŞTİ
Avustralya''nın en büyük kadın teknoloji influencerı olarak ifade edilen ve 826 bin takipçisi bulunan Bailey, bu özelliği keşfetmesinin ardından hayatının değiştiğini ifade etti.

Gizli tuşla ilgili ipucunu paylaşan fenomen, ''arkaya dokunma'' özelliğini kullanmayanların iPhone''u verimli bir şekilde kullanmadığını belirtti. İOS 14 sürümü ile birlikte çalışan iPhone''ların 8 ve üzeri modellerinde yer alan bu özellik, kullanıcıları telefonlarının arkasına iki ya da üç defa hafif bir şekilde vurmalarıyla çalışıyor.

Telefonun kamerasını açmak, ekran görüntüsü almak, flaşı açmak, sesi açıp kapatmak, ekranı kilitlemek gibi pek çok seçeneğin yer aldığı özellik, ayarlar kısmın yer alan ''erişilebilirlik'' seçeneğinin ''dokunma'' sekmesinden istenildiği biçimde ayarlanabiliyor.

Arkaya dokun özelliğini keşfeden kullanıcılarsa sosyal medyadan, ''Hayatımı sonsuza dek değiştirdin", "Neden kimse bana bunu söylemedi?'' yorumlarında bulundu.

İlgili Haberler