İran: "ABD gemileri füzelerimizin menzilinde"

İran: "ABD gemileri füzelerimizin menzilinde"
ABD'nin Basra Körfezi'ndeki varlığından rahatsız olan İran yönetiminden yeni açıklama geldi. Hamaney'in ordudan sorumlu yardımcısı Safavi, "ABD gemileri füzelerimizin menzilinde." dedi.

ABD ile İran arasındaki Körfez gerilimi sürüyor. Basra Körfezi'ndeki ABD gemilerini doğrudan hedef alabileceklerini belirten Hameney'in yardımcısı Yahya Rahim Safavi, "ABD gemileri füzelerimizin menzilinde." dedi.

Al Arabiya'nın aktardığına göre Safavi, "ABD'liler bölgedeki silahlı kuvvetlerinin ordu menzilimizde olduğunun farkındalar. Ayrıca körfezdeki bütün ABD ve diğer ülkelerin deniz güçleri de Devrim Muhafızları'nın füze ile vurabileceği mesafede" dedi. 

Safavi, bölgede çıkacak bir çatışmanın ekonomik sonuçları da olacağını belirterek, "Basra körfezinde sıkılacak ilk kurşun petrolun varil fiyatını 100 dolardan fazla arttıracaktır. ABD'nin müttefikleri ve Avrupa bu yükü kaldıramaz" diye konuştu. 

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani dün yaptığı açıklamada, "ABD kendilerine saygı gösterirse" müzakerelere açık olabileceklerini ancak Washington'ın baskı ile Tahran'ı masaya oturtamayacağını söylemişti.