İran Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasında, başkent Tahran'da düzenlenenEkonomikKoordinasyonKurulu toplantısında konuşan Ruhani, ABD'nin ülkesine yönelik tek taraflı yaptırımlarına değindi.
Yaptırımların İran ekonomisine büyük darbe vurduğunu ancak ülke ekonomisinin ayakta kaldığını ifade edenRuhani, "İran ekonomisinin kısa süredeçökeceğini öngören yaptırım uygulayanlar ve savaş destekçileriBeyaz Saray'dan ayrılırkenİran ulusu orantısız bir ekonomik savaşın sonundaher zamankinden daha güçlühale geldi." değerlendirmesinde bulundu.
Görev süresi boyunca İran'a yönelik sert tutum izleyen ABD BaşkanıTrump'ı hedef alan Ruhani, "Trump, İran'ın kapasitesini ve gerçeklerini fark etmedi ve kendi hayallerine göre hareket etti. İki buçuk yıl süren tam teşekküllü ekonomik savaşın ardından İrankarşısında veuluslararası siyasettebaşarısız olması onunseçimlerdeki yenilgisinin nedenlerindendir."ifadelerini kullandı.
Ruhani, "İran'ı yaptırım gibi girişimlerle mağlup etmenin peşinde olanlarabu yanlış ve başarısız olmuş yaklaşımı tarih müzesine kaldırmalarınıtavsiye ediyorum." dedi.

Esnaf destek paketi yeterli mi? Orhan Uğuroğlu yorumluyor
İstanbul depremi hakkında son gelişmeler neler?
Yunanistan 19. Ada'mızı işgal etti Ege Türk gemilerine kapatılıyor mu?
Hamilelik döneminde hangi testler yapılmalıdır?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Glokom nedir?