İran'dan PYD çıkışı: "Ne oldu da teröristler için üzülüyoruz?"

İran'dan PYD çıkışı: "Ne oldu da teröristler için üzülüyoruz?"
İranlı milletvekilli Nejad, ülkesindeki bazı milletvekillerinin PKK/PYD lehine açıklamalar yapmasına tepki gösterdi. Nejad, "Şimdi ne oldu da bu teröristler için üzülüyoruz?" dedi.

İranlı vekil Nejad, bazı milletvekillerinin PKK/PYD lehine açıklama yapmasına "Biz düne kadar onlara 'ABD'nin desteklediği teröristlerdir ve askerlerimizi şehit ediyorlar' diyorduk. Şimdi ne oldu da bu teröristler için üzülüyoruz?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

İran medyasında yer alan haberlere göre, bazı milletvekilleri meclis toplantısı sırasında, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirdi.

Bazı milletvekillerinin operasyonun ''Kürt milletini hedef aldığı'' şeklindeki ifadelerine tepki gösteren İran Meclisi Doğu Azerbaycan Eyaleti Milletvekili Muhammed Hasan Nejad, ''Bizim bir milletimiz var o da İran milletidir. Kürt milleti sözü ayrılıkçı Kürtlere yarar. Bu ne biçim bir iştir?'' ifadelerini kullandı.

“NE OLDU DA BU TERÖRİSTLER İÇİN ÜZÜLÜYORUZ?”

Doğu Azerbaycan Eyaleti Milletvekili Muhammed Hasan Nejad, sözlerini şöyle tamamladı:

“Burası İran Meclisi mi yoksa Suriye Kürtlerinin meclisi mi? Biz düne kadar onlara ‘ABD’nin desteklediği teröristlerdir ve askerlerimizi şehit ediyorlar’ diyorduk. Şimdi ne oldu da bu teröristler için üzülüyoruz?”