İranlı hemşire ağlayarak yalvardı: Lütfen sokağa çıkmayın!

İranlı hemşire ağlayarak yalvardı: Lütfen sokağa çıkmayın!
Çin'de ortaya çıkan corona virüsün hızla yayıldığı İran’da bir hemşire ağlayarak gözünün önünde 100 kişinin öldüğünü belirterek, İranlılara evlerinden çıkmamaları için yalvardığı görüntüleri paylaştı.

Çin'de ortaya çıkan corona virüs tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. İran’da bir hemşire ağlayarak İranlılara evlerinden çıkmamaları için yalvardığı görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

İran’da son olarak Kovid-19 nedeniyle 43 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 237’ye, vaka sayısının ise 7 bin 161’e yükseldiği açıklanmıştı.

"LÜTFEN EVİNİZİ TERK ETMEYİN"

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde İranlı bir hemşire “Lütfen evlerinizi terk etmeyin. Sabahtan beri corona virüs’den kaynaklı 100’den fazla vaka önümde öldü. Lütfen evinizi terk etmeyin.” dediği görüldü.

İranlı Haber Ajansı’na konuşan İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Meclis Başkanı Ali Laricani’nin de katıldığı Sağlık Komisyonu toplantısında ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi.

Berzeger, “Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına göre, Gilan kentindeki corona virüsün bir kısmı Çin’in Vuhan kentinde tespit edilen Kovid-19’dan tamamen farklı. Bu virüs 25 yaşındaki bir hemşireye dahi acımıyor.” dedi.

Kovid-19’dan farklı bu virüsün Kum kentinde de göründüğünü kaydeden Berzeger, “İkinci virüsün kaynağı neresidir belli değil? Sağlık Bakanı’nın konuşmalarından anladığım, ülkede 2 çeşit virüs var; biri Çin’in Vuhan kentinde görülen, diğeri ise menşei belli olmayan bir virüs. Tahminim bu ikinci virüs, ABD’nin İran’da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabilir.” ifadelerini kullandı.