İşçiler, 6 bin 750 TL maaşı kabul etmedi! Çankaya'da çöpler birikmeye başladı

İşçiler, 6 bin 750 TL maaşı kabul etmedi! Çankaya'da çöpler birikmeye başladı
Maaşları 6 bin 750 liraya yükselen Çankaya Belediyesi temizlik görevlileri eylem yapıp çöpleri toplamayınca Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vatandaşlardan özür diledi.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlilerinin maaşı %34 oranında yükseltildi. Belediyeye bağlı temizlik görevlerinin maaşı yeni zamlarla birlikte 6 bin 750 lira oldu. Bu artışı kabul etmeyen işçiler Çankaya’daki çöpleri toplamadı. Toplanmayan çöpler küçük tepecikler oluşturdu.

ALPER TAŞDELEN ÖZÜR DİLEDİ

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Dün Genel-iş sendikası ile yeni toplu iş sözleşmesi imzaladık. Belediyemizde asgari ücreti net 4.850 TL yaptık.(Artış oranı %34) Parklar ve süpürgedeki işçimiz hafta sonu zammı ile net 5.300 TL, Çöp toplayan işçimiz hafta sonu ve gece zammı ile net 6.500 TL oldu” dedi.

Taşdelen şöyle konuştu; “Çöp kamyonu şoförlerimiz ise hafta sonu ve gece ile net 6.750 TL alacaklar. İkramiye ve sosyal haklarla artış oranı %40 oldu. Buna rağmen bazı işçilerimiz eyleme geçti ve dün gece çöpler toplanmadı. Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim”