İŞKUR'da 300 işçiden 270'i AKP kontenjanından

İŞKUR'da 300 işçiden 270'i AKP kontenjanından
Zonguldak'ta Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilecek 300 işçiden 270'inin AKP'li belediyelere ayrıldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ta İŞKUR’un Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 6 ay istihdam edilecek 300 işçiden 270’inin tamamı AKP’li belediyelere ayrıldığı, 20 personel il özel idaresine,10 personelin de Orman İşletme Müdürlüğü’ne verildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre sözkonusu uygulama CHP ve İYİ Parti’li belediyeler tarafından tepki ile karşılandı.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, yapılan uygulamanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğun belirterek “CHP ve İyi Partili belediyeler başka ülkenin vatandaşları mı? Bu ayrıcalıklı tutumu kınıyorum” dedi.

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ise “Kararın düzeltilmesi için ilgili yerlere verilmek üzere muhalefet belediyeleri olarak imza topladık, fakat hiçbir şey değişmedi” diye konuştu. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz da, “Cezalandırılan halkımızdır. Halkımız, hem istihdam imkânından hem de bu istihdamdan kaynaklanacak hizmetten mahrum kalıyor. Bir kere değil, 270 kere haksızlık” dedi. Yapılacak istihdamın da kura ile değil “liste” yöntemiyle gerçekleşeceğini öne süren Yavuzyılmaz, bu tutumun, sosyal güvencesi olmayıp TYP’den yararlanmak isteyenlerde de bir ayrımcılığın söz konusu olduğunu gösterdiğini söyledi. Zonguldak’ta CHP’li milletvekilleri ve 11 belediye başkanının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ayrımcılığın düzeltilmesi için talepte bulunduklarını aktaran Yavuzyılmaz, şöyle devam etti: “Zonguldak milletvekili olarak da soru önergemizi teslim ettim. Zonguldak halkı, Zonguldak’ta yapılmaya çalışılan bu siyasi ayrımcılık tehlikesiyle karşı karşıya. Bir an önce yetkililerin bu konuyla ilgili bir düzeltme yapmasını ve aynı zamanda bundan sonra yapılacak alımların, vergi veren tüm vatandaşların hak ettiği gibi eşit ve adaletli bir şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum.”