İslam'a hakaret ettiği iddia edilen genç kızı diri diri yaktılar

İslam'a hakaret ettiği iddia edilen genç kızı diri diri yaktılar
Nijerya’da meydana gelen korkunç olayda üniversiteli bir genç kız WhatsApp grubunda İslam dinine hakaret ettiği iddiasıyla linç edilip yakılarak öldürüldü.

Nijerya''da Deborah Samuel isimli üniversiteli genç bir kadın, İslam dinine yönelik hakaretler ettiği bir ses kaydını WhatsApp grubunda paylaştığı iddiasıyla linç edilip yakılarak öldürüldü.

HZ. MUHAMMED''E HAKARET ETTİĞİ BİR SES KAYDI ATTI”

Kimliğini açıklamayan bir görgü tanığı, “Öğrenciler tarafından kullanılan bir WhatsApp grubu var. Burada Müslüman bir öğrenci İslami bir paylaşım yaptı. O da bu paylaşımı eleştirdi. Gruba Hz. Muhammed''e hakaret ettiği bir ses kaydı attı. Her şeyi bu tetikledi” dedi.

POLİS DOĞRULADI

Sokoto polisinin açıklamasında, Shehu Shagari Eğitim Koleji adlı üniversitede okuyan Samuel''in “Hz. Muhammed''e hakaret ettiği bir paylaşım” nedeniyle öldürüldüğü doğrulandı.

“SAMUEL''İ DÖVDÜKTEN SONRA ONU ATEŞE VERDİLER”

Görgü tanığı, “Polis önce göz yaşartıcı kullandı, sonra da havaya ateş açtı fakat öğrenciler direndi. Öğrenciler polise taş ve sopayla saldırınca onlar da kadını kurtaramadı. Samuel''i dövdükten sonra onu ateşe verdiler” ifadelerini kullandı.

Polis, kimliğini açıklamadığı iki öğrencinin tutuklandığını duyururken, Sokoto Valisi Aminu Tambuwal da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yetkililer polisin olay yerinde incelemelere devam ettiğini ve okulun kapatıldığını da belirtti.

 

İlgili Haberler