İslamoğulları'nı serbest bırakın!

İslamoğulları'nı serbest bırakın!
7 Eylül sabahı aralarında gazetemiz yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, Servet Avcı, Kürşad Zorlu ve Adnan İslamoğulları'nın da bulunduğu Ülkücü camiaya yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan hala ifadeleri alınmayıp nezarethanede tutulanlar var.

Yavuz Selim Demirağ, Servet Avcı, Kürşad Zorlu polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Ancak aynı iddialarla suçlanan gözaltındaki yazarımız Adnan İslamoğulları'nın ifadesi alınmadığı için 14 gündür hürriyetinden mahrum edilmiş bulunuyor. Adnan İslamoğulları’yla birlikte Ülkücü camianın bilinen isimlerinden; Mehmet Derebeyoğlu, İbrahim Kambur, Ramazan Akgün, İrfan Sönmez ve Zeynel Abidin Kıymaz bayramı gözaltında geçirdiler. 

Avukatlarıyla bile görüştürülmeyen Ülkücülerin, ifadelerinin alınmasının ardından serbest kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak ifade sürecine bir türlü geçilemiyor.

Soruşturmayı yürüten savcının bayram tatiline gitmesinden dolayı, ifadelerin alınamadığı belirtilirken günlerdir adalet bekleyen Ülkücüler için, sevenleri ve okuyucuları ise tepkili. Sosyal medyadan gelişmeleri takip edip, yapılanlara isyan eden on binlerce kişi, operasyona çok sert tepki gösteriyor.

AİLELER HABER ALAMIYOR

Gözaltına tutulan Ülkücülerin, avukatları ve aileleriyle görüştürülmesine de izin verilmiyor. Gözaltındaki ülkücülerin banyo ve diğer ihtiyaçlarının nasıl karşılandığı konusu belirsizliğini korurken, sürecin uzaması Ülkücü Hareket'te büyük tepkiye yol açmış durumda. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Onlar Ülkücü değiller" demesi, genel merkez yöneticilerinin de operasyonları destekleyen tweet atması bir diğer tepki çeken nokta.

İlgili Haberler