İsmail Koncuk: "Berat Albayrak'ın 'ben ne hata yaptım' demesi lazım"

İsmail Koncuk: "Berat Albayrak'ın 'ben ne hata yaptım' demesi lazım"
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, milletin 31 Mart seçimlerinde hükümete ayar vereceğini söyledi. Koncuk, “Bu yerel seçimler; kardeşi unutmanın, şımarmanın, vatandaş tarafından haklarının sorulduğu tarihi bir gün olacak” dedi.

Kastamonu’nun Tosya Belediye Başkan Adayı Mustafa Güvenç’in tanıtım toplantısında söz alan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hükümetin icraatlarını eleştirdi. Konuşmasının başında 5 milyondan fazla gencin işsiz olduğuna dikkat çeken Koncuk, ülkenin bir bilinmeze sürüklendiğini söyledi.

Mevcut iktidarı; şımarmış, ayakları yere basmayan, her geçen gün halktan uzaklaşan, halkı unutan, kendilerini iktidar yapan insanları bile kıymete almayan bir yapıya dönüştüğüne vurgu yapan Koncuk’un açıklamaları şöyle:

“BERAT ALBAYRAK’IN ‘BEN NE HATA YAPTIM’ DEMESİ LAZIM”

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Nasıl olsa bu millet beni seviyor, ekonomik krizmiş, işsizlikmiş bunların hiçbir önemi yok’ diye düşünüyor. Tosya’da 2 bin 200 kişi işsiz kalmış. Bizim milletvekilimiz bütçe görüşmelerinde, ‘bu ülkede 200 bin esnaf kepenk kapatmış’ diyor. Sayı damat da orada, maliye bakanı sıfatıyla, ‘200 bin de esnaf dükkan açmış’ diyor. Bakın mantığa bakın… Bir devlet adamı, milletle yürüyen, milletin derdiyle dertlenen devlet adamının, ‘ben ne hata yaptım da bu kadar insan battı. Çoluk çocuğuna ekmek götüremez hale geldi’ şeklinde düşünmesi gerekir. Yani diyor ki, ölen ölür kalan sahalar bizimdir. Böyle devlet yönetme anlayışı düşman başına.”

“31 MART’TA MİLLET MEVCUT SİYASİ İKTİDARA AYAR VERECEK”

“Millet bir kambur haline gelmiş siyasi iktidardan kurtulmak zorunda, ayar vermek zorunda. 31 Mart, bu ayarı vermek için hepimiz açısından bulunmaz bir fırsattır. Bu yerel seçimler inşallah, bunlara kardeşi unutmanın, şımarmanın, vatandaş tarafından haklarının sorulduğu tarihi bir gün olacak… 31 Mart’ta bu hesabı göreceğiz. Bütün siyasi partilere, aklını başına almayan, milleti unutan, şımaran, ayağı yere basmayan siyasi partilere millet dersini verecek.”

“EYT KANUN TEKLİFİNİ MİLLETLE DALGA GEÇMEK İÇİN Mİ VERDİNİZ”

“Türkiye’de adil gelir dağılımı sağlanmamış. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili İYİ Parti olarak biz ve CHP teklifler getiriyoruz. MHP’nin kanun teklifi var, adamlar oy vermiyor. Siz bu kanun teklifini milletle dalga geçmek için mi verdiniz. Hadi iyi partinin teklifini beğenmediniz, ‘siz bir teklif getirin biz destek verelim’ diyoruz, onu da yapmıyorlar. Kafa kafaya vererek bir çıkış yolu bulalım diyoruz yanaşmıyorlar.”