İsmail Koncuk'tan eğitim sistemine eleştiri

İsmail Koncuk'tan eğitim sistemine eleştiri
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, eğitimde yandaş anlayışından bir an önce kurtulunması gerektiğini söyleyerek, " Eğitimde yandaş anlayışından kurtulmadığımız sürece hiçbir karar olumlu bir şekilde yansımayacaktır" dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Koncuk, Doğa Koleji’nde öğretmenlerin haklı protestosuna da değinerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sorumluluğunu taşıyacak adımlar atması gerektiğini belirtti. Koncuk ayrıca, Ensar ve TÜGVA gibi derneklerin okullarda işleri yok diyerek tepki gösterdi.

Koncuk, sözleşmeli öğretmenlik sisteminin kaldırılmadığı sürece, MEB'in tartışmalı bir bakanlık olmaktan kurtulamayacağını söyleyerek,"Bu sözleşmelilik sisteminin kaldırılması lazım. Sözleşmelilik sistemi tüm kurumlarda ve özellikle de Milli Eğitim Bakanlığında olduğu sürece öğretmenler odasında farklı hukuki haklara sahip öğretmen tipleri oluştuğu sürece biz milli eğitimi sürekli tartışırız ve öğretmen motivasyonunu sağlayamayız. Zamanım dar olduğu için bunlara kısa kısa değineceğim. Dolayısıyla, sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmadığı sürece Millî Eğitim Bakanlığı sürekli tartışılan bir Bakanlık olmaktan kurtulamayacaktır" dedi.

“ÇOCUKLAR ATANAMAMAKTAN DEĞİL MERAKTAN ÖLECEK”

Eğitimde öğretmen atamalarına tepki gösteren Koncuk, “100 bin öğretmen atama bekleyecek ve siz 20 bin atama yapacağınızı yüzünüz kızarmadan söyleyeceksiniz. Onun için ben bu rakamın arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda az önce bir milletvekilimizin dediği gibi ‘çocuklar atanamamaktan değil meraktan’ ölecek vallahi doğru” dedi.

“EĞİTİMDE YANDAŞ ANLAYIŞINDAN KURTULMADIĞIMIZ SÜRECE…”

Eğitimde yandaş anlayışından bir an önce kurtulunması gerektiğini söyleyen Koncuk, “Biz en sağlam liyakatli il milli eğitim müdürlerini bulmazsak, en donanımlı insanları okul müdür yapmazsak Bakan Ziya Selçuk burada kendini paralasa da hiçbir şey yapamaz. Örnek vereyim, Ordu’da müdür ataması olacak; Ordu Milli Eğitim Müdürü bazı müdürlükleri ilan etmiyor. Niye kendi yandaşları o okulda müdür olduğu için, sınavı kazanmış olan öğretmenler müdür olacağı için. Bu tip müdürlerin bir dakika bile görevde tutulmaması lazım. Eğitimde yandaş anlayışından kurtulmadığımız sürece hiçbir karar olumlu bir şekilde yansımayacaktır” şeklinde konuştu.

“BU KİMSEYE YAKIŞMAZ”

Eğitim dışı dernek ve vakıflara da değinen Koncuk,” Ensar, TÜGVA, Deniz Feneri Derneği’nin okullarımızda da işi yok. Bunları okula sokmak ben MEB’de başarılı olamadım, umudumu Ensar’a TÜGVA’ya Deniz Feneri Derneği’ne bağladım demektir. Bu kimseye yakışmaz” ifadelerini kullandı.

Doğa Koleji’nde yaklaşık 3 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle öğretmenlerin protestosuna da değinen Koncuk, “Doğa Koleji olayı son derece önemli bir olay. Mesele özel okul açılmasına teşvik edilmesi değil. Onun sorumluluğunu da taşıyacak adımlar atmalısınız. Doğa Koleji’nde binlerce öğretmen maaş alamıyor ve devlet seyrediyor” diyerek tepki gösterdi.