İsmail Koncuk'tan 'Türkiye İttifakı' söylemine tepki

İsmail Koncuk'tan 'Türkiye İttifakı' söylemine tepki
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Türkiye İttifakı' söylemine tepki göstererek "Samimiyetten uzaksınız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından sızdığı iddia edilen 8 maddelik “Türkiye İttifakı’nın ve Türkiye Ortak Paydasının Mutabakat Esaslarına İlişkin Temel Tespitler” metninin 8. maddesini eleştiren Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye İttifakı 8. Madde. E ee şimdi ne yapalım? Tek adam rejimi daha kallavi olsun diye, Demokratik Parlamerter Sisteme dönüş talebimizden vaz mı geçelim? Geçin beyler, kendinize gelin. Bu teklif, ben yerimde çakılı kalayım, siz bana gelin demektir. Samimiyetten uzaksınız.

İsmail Koncuk'un paylaştığı fotoğrafta, 'Türkiye İttifakı' metnine ait olduğu ifade edilen 8. madde şu şekilde:

8- ÜLKE LİDERLİĞİ: Türkiye’nin siyasal icrasının merkezi olan Cumhurbaşkanlığını ülke liderliği olarak kabul etmek ve konumlandırmak. Cumhurbaşkanının hükümet etme görevinin yanısıra devletin başı olma ve devleti temsil etme ödevi kapsamında ülke liderliği olarak yürüttüğü faaliyetleri desteklemek ve güçlendirmek.

koncuk-ss-002.jpg

İlgili Haberler