İsmail Saymaz Umre'den dönemeyen Türklerin videosunu paylaştı

İsmail Saymaz Umre'den dönemeyen Türklerin videosunu paylaştı
İsmail Saymaz'ın görüntülerini paylaştığı, Umre için Suudi Arabistan'a giden ve korona virüs salgını nedeniyle dönüşlerine izin verilmeyen vatandaşların tepkisi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Gazeteci İsmail Saymaz, Umre ziyareti nedeniyle Suudi Arabistan'a giden ve korona virüs nedeniyle Türkiye'ye dönemeyen vatandaşların görüntülerini paylaştı.

Saymaz, Mekke'de 360 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının testlerinin negatif çıkmasına rağmen iki haftadır Ghadeer Ajyad ve Mercan otellerinde karantinada bekletildiğini yazdı.

1-010.PNG

İsmail Saymaz'a gönderdikleri videoda hükümete çağrıda bulunan umreciler, şu ifadeleri kullandı:

'1 AYDIR BURADA HAPİS HAYATI YAŞIYORUZ'

"İnsanlar perişan. Ne yemek var, ne temizlik malzemesi var, ne sabun var. Bizi buraya hapsettiler. Lütfen bizi buradan kurtarın. 1 aydır burada hapis hayatı yaşıyoruz, bizi buraya hapsettiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin haberi yok mu ya? Kurban olayım bizi buradan kurtarın. Ne zaman çıkacağız, neden bizi burada bekletiyorlar hiçbir bilgimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti her yerdeki vatandaşına yetişiyor, biz vatandaş değil miyiz?"

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İsmail Saymaz daha sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın kendisini aradığını ve şu ifadeleri kullandığını aktardı:

- 72 umrecide koronavirüs çıktığı için karantinadalar

- Büyükelçimiz ziyaret etti ve her gün ilgileniyor

- Suudilerin yeni tost sonucunu bekliyoruz

- Test sonucu çıkınca vatandaşları getireceğiz

2-009.PNG