İsmail Saymaz'ın yorumu gündem oldu: "CHP'liyi tutukladılar, AKP'liyi ödüllendirdiler"

İsmail Saymaz'ın yorumu gündem oldu: "CHP'liyi tutukladılar, AKP'liyi ödüllendirdiler"
CHP'li Banu Özdemir'in "Dini hassasiyetlerle alay etme" suçunda yargılanmasını yorumlayan İsmail Saymaz, "Özdemir alay etmedi ancak Bakara suresiyle alay eden Egemen Bağış büyük elçi olarak atandı" dedi.

İzmir’de camiden Çav Bella çalınmasına ilişkin görüntüleri sosyal medyada paylaştığı için tutuklanan ve geçen günlerde tahliye edilen eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkındaki iddianame tamamlandı.

İddianamede, “Ramazan ayında ve bayram arefesinde videoya hiç yer vermeksizin bu videoyu kınaması mümkünken kınamadığı ve alay ederek paylaşım yaptığı şeklinde yorumlanırken, şüpheli atılı suça yönelik kastını ortaya koymaktadır” ifadeleri yer aldı.

İSMAİL SAYMAZ: "CHP'LİYİ TUTUKLADINIZ, AKP'LİYİ ÖDÜLLENDİRDİNİZ"

Gazeteci İsmail Saymaz, Banu Özdemir'in iddianamesinde yer alan ifadelere imalı bir tweetle yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özdemir'in dini değerlerle alay etmediğini ancak Egemen Bağış'ın Bakara suresiyle alay edip Prag'a büyükelçi olarak atandığını savunan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

Banu Özdemir’in iddianamesinden: “Minareden marş çalınmasını kınaması mümkün iken alay ederek paylaşması...” Özdemir alay etmedi. Fakat bu ülkede Bakara suresiyle alay eden oldu ve Prag’a büyükelçi yapıldı. Biri CHP’liydi, tutuklandı. Diğeri Ak Partiliydi, ödüllendirildi.

ekran-alintisi-159.png

İlgili Haberler