Yenişafak yazarından skandal çocuk gelin yazısı: Şahısları teşhir etmeyelim

Yenişafak yazarından skandal çocuk gelin yazısı: Şahısları teşhir etmeyelim
İsmailağa’da 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayı gündemdeyken Yenişafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman’dan skandal bir yazdı geldi. Karaman, “Şahısları teşhir etmeyelim” dedi.

İsmailağa Cemaati''ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel''in 6 yaşındaki kız çocuğunu 29 yaşındaki adamla evlendirdiğinin ortaya çıkmasıyla tüm Türkiye ayağa kalkarken Yusuf Ziya Gümüşel ve çocuğa cinsel istismarda bulunan Kadir İstekli tutuklandı.

Olay gündemdeyken ve tepkiler art arda gelirken Yenişafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman’dan tepki çeken bir yazı geldi.

Hayrettin Karaman Yenişafak gazetesindeki köşesinde isim vermeden konuya değindi.

Karaman, yazısında “Müslümanların günahlarından dolayı onlardan ümit kesmemeyi, güzel işlerinden dolayı da az ve eksik olanla yetinmemeyi tercih ederim.” Dedi.

Devamında ise Karaman, “Müslüman topluluğun parçaları olan dini gruplar (tarikat, cemaat, dernek, vakıf, yurt, kurs, medrese, mektep…) bazı istisnaları dışında bid’at, hurafe, istismar, cehalet… batağına saplanmış bulunuyorlarmış. Hocalar, âlimler arasında mevcut olan cesur ve “sahih İslâm’ı” bilip uygulayan kişiler, bu suç, günah ve cehalet yuvalarını isim vererek teşhir etmeli, “Kral çıplak!” demeli, toplumdan silinmelerini ve toplumun aydınlanmasını sağlamalıdırlar…” dedi.

“BAZI ŞAHIS VE GRUPLARI TEŞHİR EDEREK DEĞİL…”

Karaman bunu kötü niyetle de olabileceğine değinerek, “Müslüman topluluk içine fitne sokmak, hocalar ile grupları birbirine düşürmek, seçimlerin de yaklaştığı şu zamanda toplumda kaos oluşturmak, yutulamaz lokma haline gelen Türkiye’yi lokma dökmektir.” Şeklinde yazdı.

Devamında ise Karaman, “Müslüman camia içindeki kötü durumlara gelince, bunlarla ilgili hesaplaşmayı, bazı şahıs ve grupları teşhir ederek değil, o kötü durumlar ne ise onları ısrarla ve en yaygın bir ölçüde anlatarak yapalım; çünkü teşhirin, adres göstermenin faydası yoktur, zararı çoktur.” Diye yazdı.

NE OLMUŞTU

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucu başkanının kızını 6 yaşındayken 29 yaşında bir adamla imam nikahı ile evlendirdiği ortaya çıkmıştı. 7 yaşından itibaren cinsel istismara uğradığını belirten H.G.K.’nın 2012 yılında verdiği ilk şikayetin ardından açılan soruşturmanın üstü tartışmalı bir şekilde kapatıldı.

Genç kadının hukuk mücadelesi sonrası dava açıldı. Savcı iddianamede H.K.G.’nin anne ve babasının tecavüze göz yumduğunu anlattı. İddianamede Kadir İstekli, tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtildi. Üç sanığın en az 27’şer yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ayrıca savcı, Kadir İstekli için cinsel saldırı suçundan da ceza talep etmişti.

Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı.

HAYRETTİN KARAMAN KİMDİR

1934 yılında Çorum''da doğdu. İlk İmam Hatip okullarından biri olan Konya İmam Hatip Okulu ve İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü''nde okudu. İki yıl İstanbul İmam Hatip Okulu''nda meslek dersleri öğretmeni olarak çalıştıktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü''ne fıkıh asistanı oldu. Yüksek İslam Enstitülerinin İlahiyat Fakülteleri''ne dönüşmesinin ardından akademik çalışmalarını tamamlayarak sırasıyla doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki görevinden ayrıldı. 2001-2004 yılları arasında Avrupa Uluslararası İslam Üniversitesinde (Hollanda) misafir öğretim üyeliği yaptı. İslam’ın İlk Emri Oku, Nesil, İzlenim, Gerçek Hayat, Eğitim Bilim gibi dergilerde devamlı yazdı. M.Ü. İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim dalı başkanlığı ve Fakülte Kurulu üyeliği yaptı. MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Karaman, çıktığı günden beri Yeni Şafak Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaktadır. Üç çocuğu, yedi torunu ve dört torun çocuğu vardır. Basılmış Eserlerinin sayısı 50 civarındadır.

İlgili Haberler