İspanya’da korona kabusu yeniden hortladı: Nefes alamayanlar hastaneye koştu

İspanya’da korona kabusu yeniden hortladı: Nefes alamayanlar hastaneye koştu
Korona virüs salgınının Avrupa’da İtalya ile birlikte en çok can aldığı ülke olan İspanya’da kabus yeniden hortladı. Zaragoza kentinde son günlerde hasta sayısındaki artış endişe yaratırken, bir çok hastanın nefes alamadığı için hastanelere akın ettiği öğrenildi.

Korona virüs salgınında son günlerde Almanya, Yunanistan, Ukrayna, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde vaka sayısında gözle görülür bir artış kaydedilirken, özellikle İspanya’da hastaneye kaldırılan hastaların ifadeleri kan dondurucu.

Sadece batı Avrupa’da değil, dünya üzerinde de korona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya’nın Zaragoza kentindeki hastanelerde doluluk oranı artmaya başladı.

ÖLENLERİN YARISI ORADAN
Mart ve Nisan ayında vaka ve ölüm sayısının hızla artarak dünyanın dehşet içinde izlediği İspanya’da güncel verilere göre 376 binden fazla hasta bulunurken Covid-19’a bağlı sebeplerle ölüm sayısı da 28 bini geçti. İspanya’da normalleşme süreci kapsamında yasaklar ve kısıtlamalar gevşetilirken, korona virüsü vaka ve ölüm sayısı da artmaya başladı.

Özellikle ülkenin kuzeydoğusundaki Zaragoza’da son günlerde vaka sayısının artması yetkilileri endişelendiriyor. Yerel basın ve uluslararası basında yer alan haberlere göre son dönemde çok sayıda hasta nefes alma sorunu ile hastanelere gelmeye başladı. Ülkede çok sayıda semptom göstermeyen vakanın da genç olduğu açıklanırken, hasta sayısının artmasıyla birlikte hastanelerdeki doluluk oranlarının da artmasından endişe ediliyor.

Salı günü İspanya Sağlık Bakanlığı ülke çapında 805 insanın bir hafta içerisinde hastaneye kaldırıldığını açıklarken, bir hafta içerisinde yaşamını yitiren 64 insanın yarısının Zaragoza bölgesinden olduğu kayıtlara geçti.