Erdoğan'ın evini çektikleri iddia edilmişti. İsrail Başbakanı Naftali Bennett konu ile alakalı açıklama yaptı

Erdoğan'ın evini çektikleri iddia edilmişti. İsrail Başbakanı Naftali Bennett konu ile alakalı açıklama yaptı
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın evinin fotoğraflarını çektikleri iddia edilen İsrailli çift ile ilgili konuştu.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Çamlıca Kulesi''nden Erdoğan''ın Üsküdar''daki konutunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla tutuklanan iki İsrail vatandaşına ilişkin açıklama yaptı.

Reuters''ın haberine göre; İsrail Başbakanı, "siyasal ve askeri casusluk" iddiasıyla tutuklanan iki İsraillinin serbest bırakılması için çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Başbakan, "Türk devlet medyasının bu ikilinin ''casus'' olduğu dair yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını" söyledi.

"HAFTA BOYUNCA KONUYLA İLGİLENDİLER"

Başbakan Bennett, "İsrailli Natali ve Mody Oknin''in ailesiyle görüştüğünü ve onları İsrail''e geri getirmek için sarf edilen çabalar hakkında bilgilendirdiğini" söyledi.

Bennett, çiftin “Türk yetkililer tarafından belirtildiği gibi, herhangi bir İsrail kurumu için çalışmadığını” söyledi. Başbakan, “Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde İsrail’deki en üst düzey yetkililer hafta sonu boyunca bu konuyla ilgilendi ve bir an önce çözüm bulmak için çalışmalarına devam edecek” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Ajansı çiftin, Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun fotoğrafını çektiği için ‘casusluk iddiasıyla’ tutuklandığını belirtmişti. Ajans, İsrailli çift ile birlikte Türk vatandaşı bir şüphelinin de "siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklandığını aktarmıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklanan kişilerin ajan oldukları iddiasını reddetmişti

İlgili Haberler