İsrail'den dünyayı şaşkına çeviren KKTC hamlesi

İsrail'den dünyayı şaşkına çeviren KKTC hamlesi
İsrail Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı altında “Kıbrıs” yazdığı ve Güney Kıbrıs Bayrağı'nın da listede yer almadığı ortaya çıktı.

ODA TV’den Rafael Sadi’nin yazısına göre, İsrail Sağlık Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. Genelgede de hangi ülkelerden dönüşte, karantinaya girmek gerektiğine dair alınan kararlar yer alıyor. Bakanlık genelgede sıra ülkelerin bayrakları ile isimlerini de belirtti.

Genelgede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı altında “Kıbrıs” yazıyor ve Güney Kıbrıs bayrağı bu listede bulunmuyor. Rafael, bu durumun ilk önce İsrael Hayom Gazetesi haber yetkilisi Dean Shmuel Elmas’ın yayınladığı Twitter mesajıyla ortaya çıktığını belirtti.

 

HATA MI ARZULANAN BİR DURUM MU

Yazar Rafael, “KKTC, İsrailli turistlerin, kumar meraklıların ve bazı inşaat şirketlerinin sıklıkla faaliyet gösterdikleri bir pazar halinde… Umarım yakın bir gelecekte ve de Türkiye isterse iki ülke birbirlerini tanır ve uçak seferleri de başlamış olur.” İfadelerini kullandı.

Shmuel Elmas’ın Twitter mesajındaki KKTC bayrağının bir hata mı yoksa arzulanan bir durum mu olduğunu asla bilemeyeceğini aktaran Sadi, “Umarım bu hata güzel bir ilişkinin başlangıcı olur.” dedi.

İlgili Haberler