Hani sağlıkta devrim yapılmıştı. Peki bu kuyruklar ne

Hani sağlıkta devrim yapılmıştı. Peki bu kuyruklar ne
İstanbul Bahçelievler’deki Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’nde muayene olmak için sıra almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren metrelerce kuyruk oluşturdu. Vatandaşlar isyan etti.

YENİÇAĞ/ Özel haber

Türkiye’nin gündemlerinde dolar krizi ve korona virüs vakaları yer alıyor. Türk lirası dolar karşısında değer kaybettikçe zamlarda peş peş geldi. Ekmeğe de gelen büyük zamlardan sonra ucuz ekmek alabilmek için halk ekmek kuyrukları oluştu. Oluşan kuyruklar korkuturken bir görüntü de hastanelerden geldi.

Korona virüs korkusu nedeniyle hastaneden uzak duran vatandaşların, salgını kabullenmesiyle birlikte hastanelerdeki kuyruklar da uzadı. Devlet hastanelerinde daha çok insana randevu verebilmek için 5 dakikada bir randevu sistemine geçilmişti. 

5 dakikada bir randevu sisteminden şikayet eden bir vatandaş ise geçtiğimiz günlerde “Gece 12’den sonra randevular açılıyormuş biz de açılsın diye bekliyoruz. 2 ay sonra randevu bulabildim” ifadelerini kullanmıştı. 

Vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi''nde bir, iki haftadan önce hastanelerden randevu alamazken randevu almayı başaranlar da hastanelerde yeniden kayıt yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Dolayısıyla vatandaşlar, son zamanlarda ne randevu bulabiliyor ne den uzun kuyruklardan kurtulabiliyor.

YOĞUN KALABALIK

Son olarak İstanbul Bahçelievler’deki Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’nde bugün kaydedilen görüntüler hastanelerdeki son durumu gözler önüne serdi.

Muayene olmak için sıra almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren metrelerce kuyruk oluşturdu. Dahiliye polikliniğinde çekilen görüntülerde, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve yoğun bir kalabalığın olduğu görüldü.

Duruma isyan eden bir vatandaş, “Duruma isyan eden bir vatandaş "Randevu aldım bugüne. Gidince kuyruğun nerede bittiği beli değil. Randevu aldığım güne bu kadar kuyruk, randevu alınmasa düşünemiyorum. İnsanlar artık isyan ediyor. Özelden alacağım randevu. İnsanları özele yönlendirmek için yapıyorlar.” dedi.

İlgili Haberler