İstanbul Mezarlıklar Müdürü kahreden rakamları açıkladı. 15 bini çoktan geçti

İstanbul Mezarlıklar Müdürü kahreden rakamları açıkladı. 15 bini çoktan geçti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, bulaşıcı hastalık kaynaklı ölümlerin 15 bini aştığını açıkladı.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Dr. Ayhan Koç, İstanbul'da korona virüs sürecinde ‘bulaşıcı hastalık’ kaynaklı ölümlerin 15 bini aştığını dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Her bulaşıcı hastalık Covid-19 değildir” açıklamasının doğru ama eksik olduğunu, kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi için Covid-19 kaynaklı ölümlerin net olarak açıklanması gerektiğini belirten Koç, “Bize sadece ön ölüm raporu geliyor. O yüzden sadece bulaşıcı hastalıktan dolayı öldüğünü biliyoruz. Ancak ölüm sebebini bilmiyoruz." şeklide konuştu.

Öte yandan Koç, "Ölüm sayılarının yarısına yakını ise bu son 3 ay içerisinde gerçekleşti. Geçen sene bulaşıcı hastalıktan vefat eden kişi bilgisi bizde hiç yok." ifadelerini kullandı.

Ölüm oranlarının ikiye katlandığını belirten İBB Mezarlıklar Daire Başkanı şöyle konuştu:

"Ekim, kasım ayında artışlar başladı şu anda da devam ediyor. Her yıl günlük ortalama 200 cenaze varken, bu yıl kasım ayında cenaze sayısı 400’ü nasıl buldu, bunu nasıl açıklayacağız? Bir ayda 11 bin 500 kişi yaşamını yitirdi, geçen yılların kasım ayı ortalaması ise 6 bin vefattı. 2020 yılındaki kasım ayındaki önceki yıllara göre artan 5 bin 500  ölümün, bir önceki yıla göre iki katı artan cenazelerin bir açıklaması olmalı."