Bahçıvan: Sürdürülebilir istihdam politikasına ihtiyaç var Nisan ayı olağan Meclis toplantısında konuşan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan “Erken emekliliği beklenti haline getiren bir toplumla gelişmiş ülke olmamız mümkün değil. Gelişmiş ülkelerin kalkınma hikayelerine baktığımızda bunu çok net görüyoruz” dedi.
Hidrojen pazarının ihracatta yeni hedefleri İstanbul Sanayi Odasının (İSO) sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında başlattığı İSO Yeşil Gündem Sohbetleri'nin 13'üncüsünde hidrojen ekonomisinde Türkiye'nin rolü incelendi.
Bahçıvan: İşsizlik yeniden kritik sorunlardan biri olabilir Dünya nüfusundaki yıllık artış hızının gerilemesinin ve yaşlanma eğiliminin, Türkiye için geçerli olduğuna dikkat çeken İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “İşsizliğin Türkiye ekonomisinde yeniden kritik sorunlardan biri olması ihtimal dahilinde” dedi.
İstanbul Sanayi Odası'ndan 'Yapay Zeka ile Yeni Dünya' semineri İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği yapay zeka konulu seminerde Logosoft CEO’su Nejat Saldanlı ve Microsoft MVP Onur Yüksektepeli konuşmacı olarak katıldı.
Bahçıvan: Erken emeklilik beklenti haline getirilmemeli İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclisi toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İSO Başkanı Bahçıvan: Sanayinin sigortasızlaşma riski var İSO Başkanı Erdal Bahçıvan sanayicinin şikayetleri doğrultusunda, kimi sigorta şirketlerinin enflasyon oranları ile örtüşmeyen düzeyde fiyat belirlediğine dikkat çekti. Bahçıvan, “Türk sanayisi sigortasızlaşma riski ile karşı karşıya. Ayrıca deprem riskleri de sanayi ile sigorta sektörü arasındaki ilişkileri zorluyor” dedi.
Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri belli oldu: İşte ilk 100 İSO'nun hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 418,4 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu olma unvanını korudu.
İstanbul Sanayi Odası'ndan deprem vergisine tepki Erdal Bahçıvan, "Depremin ağır yükü için akla gelen ilk kaynağın, geriye dönük ve de özellikle nitelik artırıcı yatırım fikir ve projelerin desteklenmesi amacıyla söz verilmiş, taahhüt edilmiş yatırım teşviklerinin gelmesi üzüntü vericidir." dedi.
Tam 9 aydır daralma devam ediyor. Türkiye imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) kasımda 45.7'ye gerileyerek sektördeki daralmanın talepte dünya genelinde görülen zayıflamaya paralel olarak devam ettiğine işaret etti.
İmalat sektöründe daralma devam ediyor İstanbul Sanayi Odası (İSO) için S&P Global tarafından derlenen imalat PMI, sektörün art arda dördüncü ayda da daraldığını gösterdi. PMI'da 50'nin altında kalan değerler daralmaya işaret ediyor.
'Müjde'si alkışlanmayan Bakan Nureddin Nebati: Daha ne istiyorsunuz? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş insanlarıyla gerçekleştirilen toplantıda 'müjde' diye nitelendirdiği açıklamasına alkış gelmeyince, "Akşam uyuşukluğu... Daha ne istiyorsunuz" dedi.
Sanayiciler Saray'a sert çıktı! Erdoğan’ın savunduğu modele büyük itiraz İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi modeli ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İstanbul Sanayi Odası Başkanı da iktidara başkaldırdı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, enflasyon-kur-faiz göstergelerindeki değişimler nedeniyle geleceğe yönelik öngörü yapmakta zorlandıklarına dikkat çekerek, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi...
İşte Türkiye’nin en büyük 500 şirketi. TÜPRAŞ yine ilk sırada İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük 500 şirketini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) üretimden satışlarda 58 milyar 593 milyon lirayla listede ilk sırayı alırken, Ford Otomotiv 45 milyar 223 milyon lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31 milyar 242 milyon lirayla üçüncü oldu.
TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Üç yılda yüzde 68 yerli içerik oranı hedefliyoruz TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "TOGG’da elektrikli araç üretiminde deneyimi olmayan bir tedarik sanayi ile üretime yüzde 51 ile başlayıp, takip eden üç yılda tedarik sanayini dönüştürerek yüzde 68 yerli içerik oranı hedefliyoruz" dedi.
Büyüme hızı düştü İSO ikinci 500 araştırmasına göre üretimden satışlardaki büyüme reel olarak hız kesti. Kârların yüzde 52.6’sı borçlara gitti. Borçalanma vadeleri ise kısaldı.
Sanayide kriz büyüyor İSO için hazırlanan imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi kasım ayında 44.7 puan seviyesindeyken, aralıkta 44.2’ye geriledi. Böylece sektörde daralma dokuzuncu ayına girdi.
ABD devi, Ulusoy Elektrik'i satın alıyor! ABD devi Kote Eaton Corp., Ulusoy Elektrik'in ana ortaklara ait tüm hisseleri satın alıyor.