İstanbul Şehir Üniversitesi’ne haciz geldi iddiası

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne haciz geldi iddiası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki tartışmaların merkezinde yer alan Şehir Üniversitesine, bir promosyon firmasına olan borcundan dolayı dün haciz geldiği iddia edildi.

Halkbank’a olan borcuyla gündemde olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni parti çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki tartışmaların merkezinde olan Şehir Üniversitesi’ne haciz geldi. Üniversitenin, bir promosyon firmasına olan borcu nedeniyle dün haciz işlemi gerçekleştiği öğrenildi. Haciz memurları, üniversitenin kasasındaki 6 bin 390 lira ile çok sayıda eşyaya el koydu. Öte yandan Şehir Üniversitesi’ne ait görülen Tuzla ve Kartal’daki arazilere de haciz şerhi eklendi.

elfa47vwwaarcd7.jpg

Gazeteci Dinçer Gökçe, söz konusu haciz kararını Twitter hesabından paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

Halkbank'a olan 417 milyon liralık kredi borcu ile siyasetin de gündeminde olan İstanbul Şehir Üniversitesi'nde dün haciz işlemi yapıldı. Bir promosyon firması, ödemesini tahsil edemeyince üniversitenin binasında dün fiili haciz yaptı. Kasadaki 6.390 TL'nin yanı sıra çok sayıda eşya da haczedildi. Kasadaki para dosyaya alınırken, eşyalar yeddi emin olarak üniversitenin mali işler direktörüne yeddi emin olarak teslim edildi. Üniversiteye ait görünen Tuzla ve Kartal'daki 16 parsele de haciz şerhi işlendi.

dincer1.JPGdincer2.JPG