Zeytinburnu'nda sahayı yıkıp bakın yerine ne yapacaklar

Zeytinburnu'nda sahayı yıkıp bakın yerine ne yapacaklar
AKP'li Zeytinburnu Belediyesi, Beştelsiz Mahallesi’nde Beştelsiz Spor Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü’nün kullandığı alan ve futbol sahası için ihale açtı. Resmi Gazete’deki ilanda projeye yeni ticari birimlerin eklendiği görüldü. 

Resmi Gazete’deki ilanda projeye eklendi

OdaTV''nin haberine göre, AKP’li Zeytinburnu Belediyesi, imar planlarında “Açık Semt Spor Alanı” olarak ayrılan yere kapalı otopark, pazar yeri, dükkanlar, büfe ve spor tesisleri yaptıracak. 

Geçen yılki ihalenin kapsamı “Kapalı otopark ve spor tesisleri” olmasına karşın Belediye, bu yıl plan değişikliği yaparak projeye pazar yeri, dükkanlar ve büfe ekledi. Söz konusu parselin bir kısmı park alanında kalıyor.

Zeytinburnu Belediyesi, Beştelsiz Mahallesi’nde Beştelsiz Spor Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü’nün kullandığı alan ve futbol sahası için ihale açtı. Resmi gazetede yayınlanan ilana göre Zeytinburnu Belediyesi 4 bin 791 metrekarelik bir alanı kapsayın parsele, yap-işlet-devret modeliyle yeni ticari alanlar ve tesisler yaptıracak. Söz konusu ticari alan ve tesislerin yapılacağı parselin bir kısmında “Osman Zeki Bayraktar Parkı” bulunuyor.

Belediye söz konusu parselle ilgili geçen yılda Resmi Gazeteye ihale ilanı vermişti. 20 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre parsele sadece “kapalı otopark ve spor tesisleri” yaptırılacaktı. Ancak bugün yayınlanan Resmi Gazete’deki ilanda ise projeye yeni ticari birimlerin eklendiği görüldü. Öncekilere ek olarak alana pazar yeri, dükkanlar ve büfe de yapılacak.

Yap-işlet-devret modeline göre yapılacak olan ihaleyi alan, yapılacak olan ticari birimleri ve tesisleri 29 yıl süreyle işletecek. Geçen yılki ihalede işin tahmini yatırım bedeli 20 milyon 565 bin TL olmasına karşın bu yılki projenin tahmini yatırım bedeli(inşaat maliyeti) 45 milyon TL olarak belirlendi.

SEÇİM TELAŞINA SOKULAN PROJE

Zeytinburnu’nun orta yerinde, yakın çevresine göre yeşil kalmış tek bölge olan söz konusu parselle ilgili ilk ihale 2019’da yapıldı. Mülkiyeti Zeytinburnu Belediyesi’ne ait olan yere zeminaltı otopark ile üzerine park ve spor tesisi yapılması işini İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) üstlendi. 

Seçimden 6 gün önce, 25 Mart 2019 tarihinde onay verilen ihalenin 4 Nisan 2019 tarihinde yapılacağı ilan edildi. Seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu ilk mazbatasını 17 Nisan 2019’da aldı. Bir başka ifadeyle ihale tarihinin üzerinden 13 gün geçmişti. Söz konusu ihale, “İhaleye geçerli teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle”, 26 Kasım 2019’da iptal edildi. İBB’nin yapacağı projede otopark zemin altına yapılacak, üzeri park ve spor tesisi olacaktı. 

 

İlgili Haberler