İstanbul'a 16 yeni müze

İstanbul'a  16 yeni müze
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, kente 16 müze ile 'Kitap Kent' kazandırılacağının müjdesini verdi.

Fatih Zeyrek'te hizmete giren "İstanbul Kitapçısı"nın tanıtım toplantısında konuşan Genel Müdür, çok erken olduğu için resmi açıklama yapmayacağı 'Kitap Kent' için araştırma yürütüldüğünü ifade etti ve müzelerle ilgili şöyle dedi:

"Yılbaşında, Şerefiye Sarnıcı'nı hizmete sokacağız. Haziran sonunda, Tekfur Sarayı ve Çini Müzesi'ni açacağız. Feshane'nin de devrini aldık, orayı da Tasavvuf Müzesi yapıyoruz. 'Minia World' diye Miniatürk'ün dünya versiyonunu, Yenikapı'da gerçekleştireceğiz. Aldığımız Magnaura Sarayı'nı Bizans Müzesi yapacağız. Kent Müzesi'nin ihalesi de yapıldı. Haliç'te Bilim ve Teknoloji Müzesi kuracağız."

AVM'LERE İSTANBUL KİTAPÇISI

Sayısını artıracakları; kitap, hediyelik eşya ve kafe şeklindeki İstanbul Kitapçısı'nın  AVM'lerde de açılacağını dile getiren Kütük; gazete büfelerinin de yenilenmesi ve çoğaltılması konusunda çalışmaları olduğunu ekledi.

Çocuk kitaplarına da ağırlık verdiklerini dile getiren Kütük, çizgi film konusunda da büyük bir eksiklik hissettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Çizgi film, işimiz değildi. Böyle bir yola girdik, çok başarılı sonuçlar aldık. İstanbul Muhafızları, bize maddi herhangi bir getiri sağlamıyor. Ama kültürel anlamda büyük bir kazanım düşüncesinden hareketle, devamını getireceğiz. Yeni 26 bölümün yapımına başladık."

Büyük Çamlıca Tepesi'ndeki radyo ve televizyon vericilerinin olduğu kulelerin yıkılacağını da belirten Kütük, açıklamasını şu tümcelerle sürdürdü:

"Ulaştırma Bakanlığı'nca yaptırılan ve altı ay sonra bitecek 360 küsur metrelik yeni kulenin altında, sosyal donatılar olacak. Muhtemelen oranın işletmesini de biz yapacağız." 

1-681.jpg2-542.jpg4-195.jpg