İstanbul'a kar yağdı yollar boş kaldı. ‘Yolda kalırız’ diye korkutan kimse trafiğe çıkamadı

İstanbul'a kar yağdı yollar boş kaldı. ‘Yolda kalırız’ diye korkutan kimse trafiğe çıkamadı
İstanbul, Sibirya üzerinden gelen ve 'Aybar' kar fırtınası olarak adlandırılan soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışının sabah saatlerinde etkisini arttırdığı mesai saatlerinde daha önceden yaşanan trafik yoğunluğu yaşanmadı.

‘Yolda kalırız’ diye korkutan kimse trafiğe çıkamadı

İstanbul''da beklenen kar yağışı Avrupa yakasında etkili olmaya başladı Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün uyarılarının ardından İstanbul''da etkili olması beklenen kar yağışı, sabahın erken saatlerinde Silivri ve Beylikdüzü''nde başladı.

Kente girmek isteyen TIR ve kamyonlar ise Silivri''de durdurularak parklara yönlendirildi. Kar yağışı erken saatlerde birçok ilçede etkili olmaya başladı. Kar yağışı ile birlikte üst geçitler ve yol kenarları beyaza büründü.

SÜRÜCÜLER UYARILARI DİKKATE ALDI

Kar yağışının etkisini arttırdığı sabah mesai saatlerinde daha önceki yıllarda yaşanan trafik yoğunluğu yaşanmadı. İstanbul’un birçok noktası beyaz örtüye bürünürken, işyerlerin gitmeye çalışan vatandaşlar yollarda yürürken tedbirli davranmaya özen gösterdiler.

İstanbul için kar yağışı alarmının ardından, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün tedbirlerini açıklamıştı. İstanbul''da bütün eğitim kurumlarında ''yüz yüze eğitim'' faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmişti.

Eğitime ara verilmesinin ardından servislerle birlikte birçok sürücü de uyarıları dikkate alarak trafiğe çıkmadı. Bu da özellikle ana yollarda boş olmasına neden oldu.

YOĞUNLUK YÜZDE 20''LERDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre yoğunluk haritasına göre saat 09.54 itibarıyla yüzde 20 olarak ölçüldü.

Özellikle geçtiğimiz Ocak ayında etkili olan kar yağışında ana yollardaki sürücüler ve vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşamıştı. Tuzlama çalışmaları trafik kazaları ve yolda kalan araçlar nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’nun birçok noktasının trafiğin kapanmasına neden olmuştu.

 

İlgili Haberler