İstanbul’da 1 TL’lik ekmek kuyruğu. Ağla sevgili yurdum ağla, vatandaşın gerçek durumu bu

İstanbul’da 1 TL’lik ekmek kuyruğu. Ağla sevgili yurdum ağla, vatandaşın gerçek durumu bu
İstanbul’da hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesi Halk Ekmek büfelerinde oluşan kuyruklar dikkat çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kuyrukların ekmeğin 1 TL’den satılması nedeniyle oluştuğunu açıkladı.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan uzun kuyruklar, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Son gelen zamlarla birlikte ekmeğin tanesi İstanbul’da 2 liradan satılırken, 1 liraya ekmek alabilmek için vatandaşın korona virüs salgınına rağmen beklediği "Ucuz ekmek kuyruğu" dünyanın birçok ülkesine yardım gönderen Türkiye ekonomisindeki tabloyu da adeta gözle önüne serdi.

Öte yandan söz konusu ekmek kuyruğunun sosyal medyada gündem olmasının ardından bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan İmamoğlu, kuyruğun nedeninin ucuz ekmek olduğunu dile getirdi.

Halk Ekmeğin üretim kapasitesini de artırdıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, "Halk Ekmek yıllardır günlük 800-900 bin adet ekmek üretiyordu. Zorlaşan hayat şartları Halk Ekmek’e olan ilgiyi artırınca günlük 1 milyon 250 bin ekmek üretmeye başladık. İHE büfeleri önünde görülen uzun kuyruklar ekmeğimizin 1 lira ile en ucuz ve sağlıklı ekmek olmasındandır." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler