İstanbul’da bu işlemi yapmayan toplu taşıma kullanamayacak. Son gün 15 Ocak

İstanbul’da bu işlemi yapmayan toplu taşıma kullanamayacak. Son gün 15 Ocak
15 Ocak'a kadar İstanbulkart'ını HES koduyla eşleştirmeyenler toplu taşımadan faydalanamayacak ayrıca 15 Ocak 2021'den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımı engellenecek. Peki, HES Kodu tanımlama işlemi nasıl yapılıyor? HES kodu yükleme işlemi nasıl yapılmakta?

Korona virüs tedbirleri kapsamında  15 Ocak’tan itibaren HES kodunu İstanbulkart’ına tanımlayan milyonlarca İstanbullu toplu taşıma kullanamayacak.
Peki, İstanbulkart, HES kodu tanımlaması nasıl yapılacak? HES kodu yükleme işlemi nasıl yapılacak? İşte İstanbulkart HES kodu tanımlama işlemine dair tüm detaylar haberimizde…
İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRMESİ NASIL YAPILIR?
İstanbulkart Hes kodu yükleme işlemi 'kisisellestirme.istanbulkart.istanbul' internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. E- devlet, SMS veya Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınan HES kodu kişisel bilgiler ve telefon numarası gibi bilgiler girildikten sonra  https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurularak tanımlanacak.
TESPİT EDİLENLER İLGİLİ MAKAMLARLA PAYLAŞILACAK
Genelgede, tanıla ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken kent içi toplu taşıma araçlarını kullandığını tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılacak.
İSTANBULKARTA HES KODU YÜKLEME TARİHİ NE ZAMANA KADAR, SON GÜN NE ZAMAN?
İstanbulkarta hes kodu tanımlama süresi 15 Ocak'a kadar devam edecek. 15 Ocak gününden sonra İstanbulkarta hes kodu tanımlamayan vatandaşlar toplu taşıma kullanamayacak.