Haziran'da sağanak yağdı, İstanbul'da yollar göle döndü

Haziran'da sağanak yağdı, İstanbul'da yollar göle döndü
İstanbul’da etkili olan sağanak yağış sürücülere zor anlar yaşattı.

Haziran'da sağanak yağdı yollar göle döndü. Küçükçekmece'de yol çöktü sürücüler zor anlar yaşadı

Edirnekapı viyadük altında yağmur sularının birikmesiyle yolu kullanan sürücüler dikkatli ve yavaş şekilde araç kullandı. Viyadük altındaki bariyerlerin kenarında kalan rögardan taşan sular da yolda birikti. Biriken sular üzerinden araçlar kontrollü şekilde ilerledi.

Bayrampaşa''daki alt geçitte ise yağmurun yoğun yağdığı zamanlarda sular birikti. Rögar kapaklarından taşan sular, yolda yoğun birikime neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevlileri, suyun birikmesi üzerine yolu keserek önlem aldı.

Otomobil ve motosikletlilerin geçişine engel olundu. Yağmurun dinmesiyle birlikte rögar kapakları belediye işçileri tarafından süpürülerek temizlendi. Daha sonra araçların geçişine yeniden izin verildi. Belediyenin yol bakım araçlarının olası bir taşkına karşı riskli yerlerde bekletildiği görüldü.

Küçükçekmece Halkalı Mahallesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) iki gün önce çalışma yaptığı sokakta, aşırı yağışın da etkisiyle yol çöktü. Çöken yola iki tane araç düştü. Düşen araçlar vatandaşlar tarafından kurtarılırken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

"İKİ EVİ SU BASTI"

Kanarya Mahallesi’nde ise sağanak yağış nedeniyle bodrum katındaki iki evi su bastı. Evleri su basan vatandaşlar kova ve plastik kaplarla suyu boşaltmaya çalıştı. İhbar üzerine gelen Küçükçekmece Belediyesine bağlı ekipler suyu tahliye etmek için çalışmalara başladı.

"EN UFAK YAĞMURDA EVLERİMİZİ SU BASIYOR"

Evi su altında kalan 3 çocuk annesi Songül Akmaz, “Sabah saatlerinde yağışla birlikte evi su bastı. Bir yandan temizleyemiyoruz, çünkü hala su basıyor. Saat 15.00 olmuş hala hiçbir yetkiliden haber alamadık. Ne bir yetkiliden ne İSKİ’den ne muhtardan o kadar aramamıza rağmen gelmediler bakmadılar. Temizleyemiyoruz çünkü bir yandan hala evin içine su geliyor. Bir sürü evin tamiratını ve tadilatını da yaptık bilmiyoruz banyo ve tuvaletten su geliyor. yağmurdan dolayı oldu, en ufak yağmurdan evin içini su basıyor” diye konuştu.

Su baskının olduğu evlerde maddi hasarlar meydana geldi.

(Kaynak: DHA)

 

 

İlgili Haberler